• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 16 Mayıs 2020 14:41

Başkan Aras isyan etti!..

Başkan Aras isyan etti!..
Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras, inşaat yapmak için kesilip kökünden sökülen bir zeytin ağacının fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi.

Yıllardan beri büyük bir rant baskısı ve çevre hassasiyeti gözetmeyen bir yapılaşma baskısıyla karşı karşıya olan Bodrum’da, mandalina ve zeytinler başta olmak üzere yeşil alanlar hoyratça betona kurban ediliyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da bugün sosyal medya hesabından, inşaat için söküldüğü belirtilen asırlık bir zeytin ağacının fotoğrafını paylaşarak adeta isyan etti. 

voyage otel

Başkan Aras, paylaşımında “Günaydın diyemiyorum sevgili hemşehrilerim. İnşaat yapmak, beton dökmek ya da yol açmak bahanesiyle asırlık zeytinlerin, meşelerin, pinarların, melengeçlerin katledildiği topraklara güneş doğmaz. Tabii ki gereken yapılacaktır. Ancak ağaç kesmenin cezasının yüz liralarla tarif edildiğini düşünürseniz bu cinayete verilen cezanın çok da umurlarında olmayacağını da anlarsınız” ifadelerini kullandı.

Ortakent Mahallesi’ndeki bir arazide söküldüğü öğrenilen zeytin ağacıyla ilgili olarak zabıta ekiplerinin işlem yaptığı öğrenildi.