• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 04 Temmuz 2020 11:16 Haber Girişi : 04 Temmuz 2020 11:18

Bodrum’da şiddete uğrayan kadınlara destek olmak için “Acil Yardım Hattı” protokolü imzalandı

Bodrum’da şiddete uğrayan kadınlara destek olmak için “Acil Yardım Hattı” protokolü imzalandı
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Acil Yardım Hattı protokolü için bir araya geldi. Başkan Aras," İmzalanan protokol manifestonun bir parçasıdır. Daha yapacağımız çok iş var." dedi.

Bodrum Belediyesi sorumluluk alanı içinde, şiddete veya istismara uğrayan kişilerin, maruz kaldıkları olaylarla mücadelede hukuki ve psikolojik destek-danışmanlık ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanabileceği Acil Yardım Hattı protokolü Trafo Cafe'de gerçekleştirilen törenle imzalandı. İmza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

voyage otel

 

GÜLLÜ:" BELEDİYE BAŞKANI İLE BİR MASADAYSAK GELECEĞE UMUTLA BAKABİLİRİZ"

 

Protokolün imzalanması öncesinde konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, ülke genelinde yürüttükleri çalışmalardan bahsettikten sonra şunları söyledi:

"Bu Acil Yardım Hattı protokolünü imzalamaya büyükşehirlerle başladık. Turizm alanındaki ilk imzamız Bodrum oluyor, bu önemli. Çünkü sadece turizm gözüyle bakmak değil yerelin kültürünü, değişen gelenekle onu bütünleştirmesi, onu daha çağdaş ve demokratik hale getirmesi çok önemliydi. Masanın bir tarafında sivil toplum örgütü diğer tarafında Kadın Belediye Başkan Yardımcısı. Bunlar organizmanın tamamlanmasını gerektiren unsurlar. Buna doğru bir bakışla, bir belediye başkanının masasında buluşuyorsak geleceğe umutla bakmamız için gereken her şey var demektir."

 

Atılan imzanın kendisi, Bodrum ve Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Güllü, 0 212 656 9696 ve 0 549 656 9696 numaralı Acil Yardım Hattında, deneyimli, mağduru nereye ne şekilde yönlendireceğini bilen ve gerektiğinde takibini yapabilen, mağduriyetin giderilmesi için hukuki, psikolojik ve danışmanlık hizmeti veren kişilerin çalıştığını söyledi.

EROZAN:" BAŞKAN ARAS, SEÇİMİN ERTESİ GÜNÜ ÇALIŞMA BAŞLATTI"

Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın seçim çalışmaları sırasında imza attığı, toplumsal cinsiyet eşitliği kriterlerini içeren Kent Manifestosunu seçimin ertesi günü hayata geçirdiği hatırlatan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, "Başkan Ahmet Aras, bizleri türlü bahanelerle oyalamadı ve hemen çalışmaları başlattı. Buradaki dayanışma sadece bu konudan ibaret değil. Başkan Ahmet Aras, kadınlar ne istiyor, engelliler ne istiyor, çocuklar ne istiyor diye sordu. Dolayısıyla bizim bu politikaları oluşturmamızda nihayetinde iki kadın belediye başkan yardımcımız oldu."

Manifestoya atılan imzalar sonrasında kadınlarla yol yürüdüklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, bugün imzalanan protokolünde alınan bu yolda önemli bir mesafe olduğunu dile getirdi.

 

BAŞKAN ARAS:" STK'LARI KURUM VE KURULUŞLARIN ÖNÜNÜ AÇIYOR"

 

Bodrum'da yapılan çalışmaların Türkiye çapında da karşılık bulduğuna değinerek konuşmasına başlayan Başkan Aras,"Sivil Topum Örgütlerinin, bu tür çalışmaların ilerlemesinde çok büyük emekleri var. Kamu kurum ve kuruluşları belirli kalıplar içinde kalan oluşumlardır. Belirlenen kalıpların dışına kolay kolay çıkamazlar. İşte o kalıpların dışına çıkmak ve toplumsal gelişimi sağlamakta tamamen Sivil Toplum Kuruluşlarının misyonudur. Ben buna çok inanıyorum o yüzen bu konuda ilk adımı Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Kent Konseyi Kadın Meclisimizle beraber attık. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanımızın Ankara'dan buraya kadar gelmesi bizim için ve çalışmaları yürüttüğümüz bütün arkadaşlarımız için çok anlamlıdır. Bu çalışmalar bizleri de çok önemli yerlere taşıyor." dedi.

Kadın Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve Ummahan Yurt'a, başta toplumsal eşitlik birimi kuruluş çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmaları için teşekkür eden Başkan Aras konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Beni en çok tatmin eden çalışmalardan biri bu oldu. Belediye başkan yardımcısı arkadaşlarım çok iyi çalışıyorlar, bu çok önemli bir şey. Benden sonrada inşallah kadın bir belediye başkanına burayı teslim edeceğiz. Buna çok inanıyorum."

 

KADINLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRECEK

 

Kadınlara yönelik çalışmalar kapsamında daha önce Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartını da imzaladıklarını belirten Başkan Aras, sözlerine şöyle devam etti:

"Protokol ile devreye alınacak olan Acil Yardım Hattında, Kadın Dernekleri Federasyonu ile işbirliği içinde çalışacağız. Hattı arayan mağdur vatandaşlarımız Federasyonunun görevlendirdiği uzman kişilere yönlendirilecekler. Bu adım manifestomuzun bir parçasıydı elbette bundan sonra da atacağımız adımlar var. Kadın Danışma Merkezi ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Kadın Sığınma Evi ile ilgili çalışmamızın yüzde 99'u tamamlandı."

Konuşmaların ardından, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü tarafından Acil Yardım Hattı protokolüne imzalar atıldı.