• Nevavprestij
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 30 Haziran 2020 14:45 Haber Girişi : 30 Haziran 2020 14:50

Bu köy 20 yıldır susuz!

 Bu köy 20 yıldır susuz!
Denizli Alpa köyü,  20yıldır susuz. Kendi imkanlarıyla 600 metre uzaktan hortumla evlere su taşıyan köylüler duruma isyan etti.

Denizli Alpa Mahallesi, yaklaşık 20 yıldır mahallelerine içme suyu şebekesi bekliyor. 6360 sayılı Kanun ile mahalle statüsü kazanan Alpa Mahallesi Çakmak Sokak'ta köylüler kendi imkanlarıyla 600 metre uzaktan hortumla evlere su taşıyor. Bu sistemle, oldukça sağlıksız koşullarda taşınan içme suyu, ağustos ayında ise akmıyor. Yıllardır su şebekesi talebine karşılık bulamayan köylüler, hortumla taşıdıkları suyu biriktirerek hayvanlarına ve tarlalara ulaştırıyor. 2011 yılında sondaj kuyusu açarak bir adım atan Köy Hizmetlerinin köye taşıdığı boru, tel örgü ve diğer malzemeler 9 yıldır bırakıldığı yerde duruyor. 2011 yılında İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan su şebekesi taşıma projesi, kaynak olmadığı için beklemeye alınmış. Büyükşehir Belediyeleri Yasası’nda yapılan değişikliğin ardından yarım kalmış. Konuyu Mahalle Muhtarı Yusuf Sarıekiz ve Mustafa Osangü ile konuştuk. 

voyage otel

 

"EVLERİN TAPUSU, RUHSATI VAR AMA SU YOK"

 

Evrensel'den Hilmi MIYNAT  ve Oytun YILDIZ'ın  haberine göre,  Defalarca şikayetlerini, DESKİ, Tavas, Denizli Büyükşehir ve CİMER’e taşıyan Alpa Mahallesi Muhtarı Yusuf Sarıekiz, ‘Kırsal nitelikli yerleşme alanları dahilinde bulunmamasından dolayı içme suyu isale, şebeke hatları çalışmalarının yapılması uygun bulunmamıştır’ yanıtı aldığını söyledi. ’94 yılında elektrik şebekesinin verildiği mahallenin yerleşim alanı sayılmamasına tepki gösteren Sarıekiz, “Devletimiz bize elektrik getirmiş ama suyu getirmiyor. Evlerin tapusu var, ruhsatı var ama su şebekesi geleceği zaman yerleşim alanı değil deniyor” ifadelerini kullandı.

 

PAZAR KURULMUYOR AMA KAPALI PAZAR YERİ VAR

 

Alpa Mahallesi’nde pazar kurulmadığı halde kapalı pazar yeri yapılmasına da tepki gösteren Sarıekiz şöyle konuştu; “Bunun yapılması mantıksız. Bunun yerine insanların sağlığı için su gönderilse iyi olur. DESKİ eski müdürüne su sorunumuz olduğunu anlattım. ‘Herkes kafasına göre ev yapmış, su taşıyamayız oraya da’ dedi. Fakirlik suç mu? Biz istemez miyiz merkezi bir yerde yaşamak?”

 
"PARA SEÇİM ZAMANINDA VAR DA SEÇİMDEN SONRA MI YOK?"


Seçim dönemlerinde adayların gelip söz verdiğini seçimlerden sonra unutulduklarını söyleyen Sarıekiz, “Kaynak olmadığı söylendiği de oluyor. Para seçim zamanında var da seçimden sonra mı yok? Pamukkale’de ‘Seyir tepesi’ yapılıyor ama insanlar burada susuzluk çekiyor” dedi.