• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 30 Haziran 2020 16:02 Haber Girişi : 30 Haziran 2020 16:04

CHP Milletvekili Alban, Uyardı; “Tehlikenin Farkında mısınız?”

CHP Milletvekili Alban, Uyardı; “Tehlikenin Farkında mısınız?”
Milletvekili Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli ve her an yıkılma tehlikesi bulunduğunun ortaya çıktığına dikkat çekti.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da riskli yapılara ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesine gelen yanıt üzerine açıklama yaptı.

voyage otel

Açıklamasında Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli ve her an yıkılma tehlikesi bulunduğunun ortaya çıktığına dikkat çeken Milletvekili Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “Tehlikenin farkında mısınız?” diye seslendi.Milletvekili Alban açıklamasında; “Merkez üssü Marmaris’te önceki gün yaşanan 5.2’lik sarsıntı Muğla’daki deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kapıda bekleyen tehlikeyi de gözler önüne serdi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, soru önergesine verdiği yanıtta, Muğla genelinde 1 Ocak 2017’den 5 Mart 2020’ye kadar 1408 bağımsız bölümü içeren toplam 574 yapının riskli olarak tespit edildiğini bildirdi. Bu yapılardan 689 adet bağımsız bölüm içeren toplam 288 bina yıkıldı. Geriye 286 riskli bina kaldı. En fazla riskli yapı Bodrum’da bulunurken, Bodrum’u Milas ve Menteşe izliyor. Önergeye verilen yanıtta kentsel dönüşüm faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi. Şu anda Muğla’da 286 bina hasarlı ve riskli durumda. 2017’den beri bu binalarla ilgili herhangi bir işlem bakanlık tarafından yapılmadı. Muğla fay hattı üzerinde olan bir kent. İnsanlar, beton tabutlar içinde yaşıyorlar. Bu binalarla ilgili gereken işlem yapılmaz ise bunun sorumlusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Buradan uyarımızı yapıyoruz” dedi.