• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 06 Haziran 2020 12:20

Kıyıkışlacık'ta Liman İsyanı!

Kıyıkışlacık'ta Liman İsyanı!
 Kıyıkışlacık Muhtarı Halis Şahin ; “Kıyıkışlacık mahallesinde yapılması planlanan maden yükleme Limanı Güllük körfezinin ekosistemini etkileyecek, köyümüzün  huzur ve sükunu bozacak”dedi. 

Muğla'nın  Milas ilçesi Kıyıkışlacık mahallesi 394 ada 649 parsele yapılması düşünülen Yükleme Boşaltma Limanı/İskelesi projesine karşı olan Kıyıkışlacık mahalle muhtarı  ve mahalle sakinleri Başkan Tokat’a yaptıkları ziyarette ;  “yaşam alanlarında huzur ve sükunu bozacak kadar yakın mesafede yer alacağından, ekolojik dengeleri de bozarak yaratacakları gürültü ve kirlilik nedeniyle balıkçılığa, turizme, çevreye olumsuz etkisi olacak. SİT alanı olması sebebiyle kültür varlıklarına verecekleri zarardan dolayı, bu projeye onay ve ruhsat verilmesine karşıyız”.dediler

voyage otel

Kıyıkışlacık Muhtarı Halis Şahin , Halka duyurulmadan, ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) süreci de atlanarak, oldu bittiye getirilmek istenen bu yeni proje eğer gerçekleşirse maalesef Kıyıkışlacık ve Güllük Körfezi´ni derinden etkileyecek dedi. 

Kıyıkışlacık muhtarı ve mahalle sakinlerini dinleyen Başkan Tokat ; Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Konuya dair hassasiyetinizi anlıyorum.Liman için Belediyemize yapılan müracaatlara gerekli cevaplarımızı verdik ve itirazlarımızı da gerekli kurumlara yaptık. Konunun yakından takipçisi olacağız”dedi.