• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 24 Haziran 2020 15:38

Tatil Bölgelerinde Kontrol Sağlandı!

Tatil Bölgelerinde Kontrol Sağlandı!
Bakan  Ersoy,  11 Mart'tan bu yana Antalya'da toplam vaka sayısının 500 olduğunu sölyedi.

Haber Merkezi - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası programında konuştu. Artan korona vakkalarına ilikin bilgi veren Bakan  Ersoy,  11 Mart'tan bu yana Antalya'da toplam vaka sayısının 500 olduğunu sölyedi.

voyage otel

Ersoy, “İl bazında baktığınız zaman, özellikle tatil bölgelerinde vaka sayıları çok çok düşük. Antalya’da toplam vaka sayısı 500. Aydın dediğimiz zaman Kuşadası 300’ün altında. Muğla dediğiniz zaman Fethiye, Bodrum, Dalaman; Onlar da da toplam vaka sayısı 300’ün altında. Mesela Aydın’da, Muğla’da günlük yeni vaka sayısı 2-3. Antalya’da günlük yeni vaka sayısı 4-5. Yani oralarda salgın kontrol altına alınmış durumda ve hastaneler bomboş” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yoğun havaalanlarında 1 Temmuz'da, diğerlerinde ise 15 Temmuz'a kadar Kovid-19 test merkezlerinin açılacağını belirterek 15 Avro’ya testin yapılacağını kaydetti. 

Ersoy, Kovid-19 önlemleri bakımından Türkiye'nin, sertifika edilmiş tesisleriyle Avrupa standartlarında en güvenli ülke olduğunu belirtti. Bakan Ersoy, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'na ilişkin, "Başvuran otel sayısı 727'yi geçmiş, restoran sayısı da 900'lere gelmiş. 1650 civarında başvuru var" dedi.