• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 16 Haziran 2020 15:39

Vatandaş belediyeyi göreve çağırdı!

Vatandaş belediyeyi göreve çağırdı!
Bodrum'da son dönemlerde yaşanan çevre  kirliliği ile Bodrum mimarisine aykırı yapılaşma vatandaşların tepkisine neden oldu. Sumka Yapı'ya ait evler de tepkiyle karşılandı

Bodrum'da son dönemlerde yaşanan çevre  kirliliği ile Bodrum mimarisine aykırı yapılaşma vatandaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren vatandaşlar yetkilieri  göreve çağırdı

voyage otel

Bodrum Gündoğan Mahallesi'nde bulunan Küçükbük  plajına akan su mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Tepkilerini çektikleri videoyu sosyal medyada paylaşarak gösteren vatandaşlar, çözüm bekliyor. Videodaki görüntülere göre, insanların yüzdüğü koya henüz kaynağının beli olmadığı su akıyor. Bir süredir akan suya ilişkin herhangi bir denetim de yapılmamış. 

Videoyu paylaşan  Sultan Tosun adlı vatandaş duruma oldukça tepkili yetkilileri göreve çağıran Tosun,     "Belediye görevdeymiş. hiç bir iş yapmıyorlar ne bir kontrülleri var ne bir denetimleri var. şikayet etsek yine boşuna. Canım koya bakın. Bu suyu her gün test mi edeceğiz? nereden bilelim kanalizasyon suyumu? İnsan burada yüzüyor bu güzelim doğayı neden kirletiyorsunuz. Sen görev almışsın işinizi takip edin. Burası küçük bir koyu başka da koy yok. Belediyeyi göreve çağırıyoruz"dedi.


"Lütfen kulak verin"

Öte yandan  Bodrum Belediye Başkan Aras'ın 'Kentin dokusunu koruyacağız' açıklamasının aksine Bodrum'un mimarisine aykırı yapılaşma sürüyor. Ortakent Mahallesi'nde Sumka Yapı tarafından inşa edilen yapılar vatandaşın tepkisine neden oldu. Tülay Kumbaşar adlı vatandaş yaptığı paylaşımda "yavaş yavaş Bodrum'un çehresini değiştirmeye başladılar nasıl oluyorda buna izin veriliyor. Bu yakışıyormu Bodrum'a lütfen kulak verin!!!". Birçok sosyal medya kullanıcısı da duruma tepki gösterdi.