• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 23 Ağustos 2024 12:10

11 yaşındaki Armed 5 eserle Bodrum Art Fair katıldı

11 yaşındaki Armed 5 eserle Bodrum Art Fair katıldı
Bodrum’da “Bodrum Art Fair” (Bodrum Sanat Fuarı), ikinci edisyonu sanatseverleri konuk etmeye devam ediyor. Bodrum Art Fair’ın bu seneki ilgi odağı ise 11 yaşındaki küçük ressam Armed Aygün oldu, Aygün, 5 yağlı boya eseriyle fuara katıldı.

Bodrum’un sanat markası “Bodrum Art Fair” (Bodrum Sanat Fuarı), ikinci edisyonu ile sanatseverlerle buluştu. Bu yıl yedincisi düzenlenen fuara, Bodrum’un yanı sıra Türkiye genelinden ve yurt dışından olmak üzere çok sayıda galeri ve sanatçı katılım gösteriyor.

voyage otel

 

Bodrum Belediyesi’nin de destekleriyle 21-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşmekte olan Bodrum Art Fair 2. Edisyonu’nda sergilenen eserlere yoğun ilgi dikkatleri çekiyor. Fuarın ikinci edisyonuna 40 galeri, 500 sanatçı ile katılırken, yaklaşık 4 bin sanat eserin de sanatseverlerle bir araya geliyor.

 

11 YAŞINDA USTA SANATÇILARLA AYNI SAHNEDE 


 
Uluslararası niteliği bulunan Bodrum Art Fair ’de önceki yıl yer alan 6 yaşındaki dahi ressam Monika Kaya’dan sonra bu yıl da 11 yaşındaki Armed Aygün, fuara damga vuran isimler arasında yer aldı. Bodrum’da yaşanan 11 yaşındaki Armed Aygün, 5 tane yağlı boya eseriyle  Bodrum Art Fair’a katılım gösteriyor.

 

 

11 yaşındaki Armed Aygün’ün resim ile olan ilişkisi küçük yaşlarda başlıyor.  Armed, henüz 5 yaşındayken resim sanatına merak salıyor. Armed, ilk olarak boyama kitaplarıyla boyama yaparak başlıyor. İlerleyen zamanda kare kalem çalışması yapmaya başlayan küçük ressam Armed, ailesinin de yönlendirmesiyle sanat kurslarına başlıyor. Armed, aldığı eğitim sonrası yağlı boya resimleri çizmeye başlıyor. Daha öncede okulda engelliler yararına düzenlenen bir sergiye kare kalem çalışmasıyla katılım sağlayan Armed, o resimleri satarak engelli bir aileye tekerlekli sandalye yardımında bulunmuş. Profesyonel düzeyde ilk sergiye katılan Armed, manzara ve  doğa resimleri çiziyor.
Bodrum Art Fair’a katılım sürecine ilişkin konuşan küçük ressam Armed Aygün, “Aslında bu tip yerlerde olmayı hep istiyordum. Ben resim yapmayı seviyorum. Resim çizerken bazen doğal yapıyorum bazen de önüme bir fotoğraf alıyorum. Ama kendi tasarladıklarımı da katıyorum. Düşündüklerimi resim etmeye çalışıyorum. 5 tane resmim var sergide. Çok heyecanlıyım. Hep böyle olmasını istiyorum. Bu sergide elde edeceğim geliri eğitimim içn kullanacağım. Resmim yapmak güzel” ifadelerini kullandı.