• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 04 Ekim 2024 14:30

3. Tasting Bodrum ‘Suyumuz’ Teması Yapılıyor

3. Tasting Bodrum ‘Suyumuz’ Teması Yapılıyor
Anthaven Aspat- Radisson Collection Hotels’deki ‘Suyun Kıyısında Sanat’ temalı sergide ise Ender Güzet, Erkan Uyav, Setenay Özbek gibi birbirinden değerli sanatçıların eserleri ile 4-14 Ekim tarihlerinde gezilebilecek.

 

voyage otel

Tasting  Bodrum; hayata ve keşfetmeye düşkün olanlar, gurme deneyimler yaşamayı önemseyenler için bir yaşam platformu olarak, konseptli turizm anlayışıyla gerçekleşiyor. Bu yıl  5-6 Ekim 2024  tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlik,  ‘SUYUMUZ’ teması ile global konuların ışığında, gastronomik deneyimler eşliğinde ve işletmelerin ev sahipliğinde heyecan veren tatları bir arada sunuyor.

 

Tasting Bodrum, birbiri içinde eriyen gurme lezzetler, sohbetler, etkinlikler, workshop’lar, bilim, müzik ve sanat ile keşfetmeyi, yeni deneyimler yaşatmayı hedefleyen uluslararası bir yaşam buluşması olarak hayata geçiyor.

 

Ana etkinlik alanı Bodrum Trafo Cafe olan ve bu yıl 3.’sü yapılan Tasting Bodrum; ziyaretçilerine Milta Marina ve Marina Yatch Club, Anthaven ve birçok önemli alanda bölgenin gastronomisini, doğal güzelliklerini yaşatarak kültür ve sanatla iç içe geçen bir içerikle heyecan vaad ediyor.

 

Bodrum Belediyesi’nin de desteklediği 5-6 Ekim tarihlerindeki 2024 ‘Suyumuz’ temalı dev organizasyon; birbirinden ilginç yerli yabancı isimlerin katılacağı konuşmalar, yine ‘Suyumuz’ temalı sanat etkinlikleri ve sergiler, konserler, menü tadımları, şef table’lar ve özel gecelerle renkleniyor.

Bu yılın konuşma konuları ise Bodrum ve dünya için büyük önem taşıyor. Yurt içi ve yurtdışından da birçok önemli isim ve kurumun katılacağı Tasting Bodrum, ‘İklim su ilişkisi, Gıdada su krizi, Gıdaların su karbon ayak izi, Balıklarımız ne diyor?, Atik sularin geri dönüştürülmesi, Atıksız sofranın önemi, Deniz suyu bitiyor mu?, Geleceğimiz yeşil restoran, Yemeği yaratma serüveninde suyun kullanımı, Micro hayvanların tarımda  suyun kullanımında etkisi, Makro gastronomide ‘su’, Kompostun su tüketimine etkisi, Denizlerin korunması, Diğer ülkelerde alınan önlemler’ gibi birçok önemli konuları gündeme getiriyor.

 

Anthaven Aspat- Radisson Collection Hotels’deki ‘Suyun Kıyısında Sanat’ temalı sergide ise Ender Güzet, Erkan Uyav, Setenay Özbek gibi birbirinden değerli sanatçıların eserleri ile 4-14 Ekim tarihlerinde gezilebilecek.

Bodrum’un en iyi mekanları, restoranları ve otelleri; özel mönüleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile iki gün boyunca bu organizasyonda yer alıyor. Şeflerin özel tarifleri, müzik dinletileri, tadım mönüleri, söyleşiler ile Ege Yarımadası’nın insanı büyüleyen coğrafyasında global bir yaşam platformuna dönüşüyor.