• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 11 Ekim 2024 12:58

5. Bodrum İnşaat, Gayrimenkul, Yapı Dekorasyon ve Güneş Enerjisi Fuarı başladı!

5. Bodrum İnşaat, Gayrimenkul, Yapı Dekorasyon ve Güneş Enerjisi Fuarı başladı!
5. Bodrum İnşaat, Gayrimenkul, Yapı Dekorasyon ve Güneş Enerjisi Fuarı başladı!

10-13 Ekim tarihleri arasında Bodrum Herodot Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda, düzenlenen 5. Bodrum İnşaat, Gayrimenkul, Yapı Dekorasyon ve Güneş Enerjisi Fuarı açıldı

voyage otel

 

Bu yılki fuar, sektöre yön veren firmaların yanı sıra, Kıbrıs, Dubai, Ukrayna, Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen katılımcıları da ağırlayacak.

 

Fuarda, emlak ve inşaat projeleri, tedarikçi ürünler ile birlikte çeşitli stant etkinlikleriyle renkli görüntüler oluşturulması bekleniyor. Milyon dolarlık yatırımları Bodrum’da bir araya getirecek olan fuarda, emlak, inşaat, inşaat projeleri ve sektöre tedarik sağlayan firmalar gibi dört ana katılımcı kategorisi bulunuyor.

 

Fuara katılan Bodrum'un önemli yatırım firmalarından birisi olan Teknik Yapı Marketi Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mehmet Yıldız, fuarı gazetemize değerlendirdi. Fuarın, sektörün önemli aktörlerini bir araya getiren etkinlik olduğunu belirten Yıldız, fuarın, sadece Bodrum için değil, Türkiye genelinde de yenilikçi çözümler ve sürdürülebilir yapı projelerinin teşvik edilmesi açısından önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti.

 

Mehemt Yıldız: Fuar sektörün dinamiklerini güçlendirdi

 

 

.Fuar süresince sergilenen projelerde, yapı dekorasyonundan inşaat teknolojilerine, gayrimenkulden güneş enerjisi çözümlerine kadar geniş bir yelpazede büyük yeniliklere şahit oldukalrını ifade eden Yıldız, "Özellikle son yıllarda inşaat ve enerji sektörünün kesiştiği sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeler, fuarın en dikkat çeken başlıkları arasındaydı. Güneş enerjisi kullanımının yapı projelerine entegre edilmesi, çevre dostu bina teknolojileri ve enerji verimliliği konusunda yapılan çalışmalar, sektörün geleceği adına umut verici adımlar oldu. Bodrum gibi turizmin merkezi olan bir bölgede, yapılaşmanın doğal çevreyle uyumlu olmasının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu fuar, çevresel sürdürülebilirlik ilkesiyle inşa edilen projelerin sayısının arttığını görmek açısından da önemli bir fırsat sundu. Katılımcıların inovatif çözümleri, gelecekte Bodrum’un sadece mimari açıdan değil, enerji verimliliği ve çevreye saygılı projelerle de ön planda olacağına dair güçlü bir mesaj veriyor. Ayrıca, fuar boyunca yapılan iş birliği ve ağ kurma çalışmaları da sektörün dinamiklerini güçlendirdi. Gerek yerel gerek ulusal katılımcılar, iş bağlantıları kurarak gelecekte Bodrum ve Türkiye genelinde daha güçlü projelerin temellerini attılar"diye konuştu.

 

 

 

Fuarın açılışında konuşan Global İpek Yapı & Gayrımenkul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan İpek, Bodrum'un tarihsel dokusuna dikakt çekti. Bodrum'un doğasına saygılı bir yapı politikasının gerekliliğine vurgu yapan İpek, "Bugün burada bir araya gelmemizin amacı sadece sektördeki yeni ürünleri ve teknolojik yenilikleri tanıtmak değil; aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma, doğaya saygılı yapılaşma ve yerel değerleri koruma konularında farkındalık oluşturmaktır. İnşaat ve yapı sektörü, kentlerin kimliğini belirleyen en önemli etkenlerden biridir. Bu nedenle Bodrum gibi eşsiz bir bölgede inşaat faaliyetlerinin büyük bir özenle, doğa ve tarih ile uyumlu bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Biz Global İpek Gayrimenkul olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve yatırımlarımızı bu yönlü yapıyoruz" dedi.

 

 

Ramazan İpek: Bodrum'un kültürel mirasını koruma sorumluluğumuz var 

 

 

Fuarın yatırımcı açısından öenmli bir adım olduğunu belirten İpek, "Bu fuar, sektördeki profesyonellerin, yatırımcıların ve yerel yönetimlerin bir araya gelerek bilgi alışverişi yapabileceği, yeni projeler için ortaklıklar kurabileceği verimli bir zemin oluşturuyor. Aynı zamanda inşaat sektöründe çevre dostu malzemelerin ve teknolojilerin önemini vurgularken, Bodrum’un doğal dokusunu ve kültürel mirasını koruma sorumluluğumuzu da unutmamalıyız.Bodrum’un gelecekte de hem turizm merkezi olarak hem de yaşam kalitesi yüksek bir kent olarak varlığını sürdürmesi, burada yapılacak projelerin çevresel ve sosyal etkilerinin iyi hesaplanmasına bağlıdır. Fuarın bu anlamda büyük bir farkındalık yaratacağına ve sürdürülebilir projelere ilham vereceğine inanıyorum."  dedi. 

 

Bodrum İnşaat ve Yapı Fuarı, üç gün süresince devam edecek ve sektördeki yeniliklerin yanı sıra yeni iş bağlantılarına kapı aralayacak.