• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Haziran 2024 13:58

8. Uluslararası Bodrum Caz Festivali ile Midtown Metreküp Teras Sahne’de Caz Rüzgarı Esti!

8. Uluslararası Bodrum Caz Festivali ile Midtown Metreküp Teras Sahne’de Caz Rüzgarı Esti!
Randy Esen ve Güç Başar Gülle’nin öğrencisi, genç caz vokalisti Esra Gürçay, 2022 yılında kurduğu grubu ile festival sahnesindeydi.

Büyüleyici bir atmosferde gerçekleşen konserde birbirinden değerli caz sanatçıları sahne aldı.  

voyage otel

 

13 Haziran saat 20:00’da Esra Gürçay Quartet ile Metreküp Teras Sahne’de başlayan konsere ilgi yoğundu. Sonrasında saat 21:00’da Önder Focan Trio feat. Güneş Cengiz caz severlerle buluştu.

 

Randy Esen ve Güç Başar Gülle’nin öğrencisi, genç caz vokalisti Esra Gürçay, 2022 yılında kurduğu grubu ile festival sahnesindeydi.

 

Grup, repertuvarında geleneksel ve modern caz standartlarının yanında, jazz-fusion, funk ve neo-soul gibi türlere ve orijinal bestelere de yer verdi. Esra Gürçay Quartet, 2023 yılında İKSV'nin düzenlediği Genç Caz+ 23 yarışmasının kazananlarından biri olarak, İKSV sponsorluğunda ve Sony Müzik etiketiyle ilk orijinal bestelerini kaydedip yayınlamaya hak kazandı. Aynı sene, Esra Gürçay Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasına katılarak ödül aldı. Grup İstanbul Caz Festivali, Akra Caz Festivali, Nardis Caz Kulübü, Pera77 ve Gregor Caz Kulübü gibi pek çok sahnede yer alıyorlar ve bu sene ilk defa Uluslararası Bodrum Caz Festivali’nde sahne aldılar.

 

 

Türkiye'de caz müziğin öncü isimlerinden olan gitarist Önder Focan bu kez son dönemlerde birlikte çaldıkları yeni neslin en beğenilen ve talep gören caz müzisyenlerinden bascı Enver Muhamedi ve davulcu Burak Cihangirli ile caz severlerle buluştu. Sahnede Önder Focan Trio’ya 19. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda ödül alan Güneş Cengiz eşlik etti.

 

Kasım 2018'de Arjantin Buenos Aires Jazz Festivali, 2023 Bulgaristan Bansko Jazz Festivali dahil yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı konser veren Önder Focan Trio, 2020’de olumlu eleştiriler alan Nu Book, 2022’de is Aubergine (patlıcan) adlı albümleri de çıkarmıştır.

 

Grubun repertuarı Önder Focan'ın caz standartları ve değişik kaynaklı parçalara bu dinamik grup için yaptığı düzenlemeler ve Önder Focan bestelerinden oluşmaktadır.