• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 01 Ağustos 2024 21:44

Akdeniz fokunu kurtarmak için seferber oldular

 Akdeniz fokunu kurtarmak için seferber oldular
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu akşam saatlerinde sahile kadar gelen dev Akdeniz fokunu kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Gümüşkaya Sitesi sahiline bugün akşam saatlerinde yüzerek gelen yaralı Akdeniz fokunu kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu.

voyage otel

 

15 DAKİKA SONRA ÖLDÜ

 

İhbar üzerine olay yerine sahil güvenlik, Yaban Vakfı Başkanı Veteriner Hekim Fulya Massizzo Kaya, Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri geldi. Vatandaşlar foku karaya kadar çekti. Ancak 2 metre 55 santimetre boyunda yaklaşık 250 kilogram ağırlığındaki Akdeniz foku 15 dakika sonra öldü.

 

ÖLÜM NEDENİ OTOPSİ İLE BELİRLENECEK

 

Yaban Vakfı Başkanı Veteriner Hekim Fulya Massizzo Kaya yaptığı ön ootopsi sonucunda SÖZCÜ’ye açıklama yaptı. Kaya “Akdeniz foku yetişkin erkek bir birey. Öleli yaklaşık bir saat kadar olmuş, baş boyun, kuyruk bölümünde yaralar var .Bu başka bir Akdeniz foku ile kavgadan da oluşabilir.. Ancak ben ölümünün bir rahatsızlıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Akdeniz fokunun gerçek ölümü yapılacak otopsi sonucunda belli olacak. O nedenle otopsiye gönderiyoruz” dedi.