AKP'nin önde gelen isimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu konusunda uyardı. İmamoğlu'na açılan soruşturmaların iktidara zarar verdiğini belirttiler.
CHP'li belediyelere kayyım atanması ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na peş peşe soruşturma açılmasıyla siyasette tansiyon yükselirken, Nefes yazarı Nuray Babacan, CHP'deki Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili AKP kulislerindeki yorumları aktardı. İktidarda 3 farklı görüşün yaygın olduğunu ileri süren Babacan, partinin önde gelenleri ve bazı bakanların konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gittiğini ve İmamoğlu'na yönelik soruşturmayı sorunlu bulduklarını söylediğini yazdı.
CHP'li belediyelere art arda operasyonlar düzenlenip kayyım atanmasıyla iktidar, muhalefete siyasi baskısını artırırken, son dönemde de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na arka arkaya soruşturmalar açılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözleri gerekçe gösterilerek İmamoğlu'na son olarak 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak istemiyle iddianame düzenlenmesi tepki çekti.
Nefes yazarı Nuray Babacan, son yazısında, yaşananlarla ilgili AKP kulislerinde konuşulanları aktardı. Babacan, CHP'li belediyelere kayyım atanmasının arkasından partinin önde gelenleri ve bazı bakanların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gittiğini öne sürdü. Bu isimlerin, olayların iktidar için sıkıntı yaratacağı ve hukuki olarak sorunlu olduğunu söylediğini belirten Babacan, Erdoğan’ın yaklaşımının ise değişmediğini yazdı.