Baro başkanın öldürüldüğü dava yine ertelendi

Bodrum'da emekli icra müdürü Özcan Çavdar ile Denizli Barosu eski başkanı Mehmet Erdal Çam'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili bugün görülen duruşma yine ertelendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde emekli icra müdürü Özcan Çavdar ile Denizli Eski Baro Başkanı Avukat Mehmet Erdal Çam'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

 

 

Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’nde oturan Denizli Eski Barosu Başkanı Mehmet Erdal Çam ve Eski İcra Müdürü Özcan Çavdar geçen yıl 21 Eylül günü Turgutreis'te müvekkili Galip Özmen tarafından silahlı saldırı sonucu öldürülmüşlerdi.

 

Davanın ilk duruşması geçtiğimiz Haziran ayında yapılmıştı ve Denizli’de ikamet eden tutuksuz yargılanan sanık Osman Kemikoğlu’nun duruşmada hazır bulunması için dava bugüne ertelenmişti.

 

 

Bugün Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Galip Özmen ve tutuksuz sanık Osmanlı Kemiklioğlu hazır bulundurlar. Müşteki yakınlarının katıldığı duruşmaya Muğla Barosu Başkanı Levent Akgün, Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, Aydın Barosu Başkanı Sezgin Çetin, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek, Türk Barolar Birliği heyeti, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, avukat Ömer Kavili’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 avukat takip etti.

 

Sanık savunma yaptı 

 

 

Duruşmada savunma yapan sanık Galip Özmen, olayın bir anda geliştiğini ifade ederek, “Olay günü Denizli’den İzmir’e İzmir’den ise Bodrum’a geldim. Gelmeden içre müdürü ile konuştum ve buluştuk. Buluştuğumuzda normal sohbet ettik. Daha sonra Turgutreis’e rakı içmeye gitmek için yola çıktık. Ben müdür ve avukat bir araya bindik. Osman arkadan bizi takip ediyordu. Sohbet esnasında Avukat Erdal, ben 40 yıllık avukatım dava kaybetmem dedi. Ben de ‘benim davayı neden kaybettim’ dedim. Sonra Erdal bana küfür etti. Arabada birbirimize küfür ettik. İcra müdüründen paramı istedim vermeyeceğini söyledi. Yıllarca otelimde kaldı yedi içti ben onların parasını alacağım dedim. O da gülere alamazsın dedi. ‘seni bitiririz’ seni şöyle yaparız böyle yaparız2dediler. Gülüyorlardı o sırada. Ben de bir saniye içinde silahı çıkarttım ateş ettim. Bir anlık oldu her şey. İlk ücra müdürüne ateş ettim. Sonra avukata. Sonra arabadan inip ‘osman ben kötü bir şey yaptım’ doktoru ara dedim. Sonra gidip teslim oldum” diye konuştu. Sanık Özmen, jandarmada verdiği ilk ifadeyi de hatırlamadığını söyleyerek ret etti.

 

 

 Avukatların tüm talepleri reddedildi 

 

Savunma sonrası öldürülen Avukat Mehmet Erdal Çam'ın avukatları, sanıkların aynı zamanda birbirinin eylemlerine tanıklıkları olduğundan, CMK'nın 200. Maddesi gereğince ayrı ayrı savunmasının alınmasını, birininki alınırken diğerinin dışarı çıkarılmasını talep etti. Avukatlar adına talepte bulunan Avukat Ömer Kavili, sağlıklı bir yargılama için bunun gerektiği ifade ederken, mahkeme bu talebi reddetti. Avukatlar, taleplerini ikinci kez mahkemeye sunarken mahkeme ikinci kez ara verilip, yaptıkları değerlendirme sonrasında talebi yine reddetti.

Bunun üzerine avukatlar yargılamada heyet üyesi hakimlerin tarafsızlıkları yitirdiklerini belirterek reddi hakem talebinde bulundular.

Bu talebi değerlendirmek üzere 1 saatlik bir ara sonrasında hakimin reddi talebi de mahkemece red edildi. Ara kararda müşteki avukatlarının taleplerine ilişkin kararın verilmesi için dosyanın Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verildi.

 

3 celse 3 hâkim 

 

Davaya bakan asıl mahkeme izinli olduğu için mahkeme başkanlığını geçici olarak bir başka hakim yürüttü. Önümüzdeki celsede asıl hâkim mahkemeye görev yapacak. Böylece 3 celsede 3 ayrı hâkim görev yapmış olacak.

 

Mahkemeye heyeti diğer talepleri aldıktan sonra duruşmayı 1 Kasım'a ertelendi. Tutuklu sanık Galip Özmen'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme tutuksuz yargılanan sanık Osman Kemaloğlu hakkındaki adli kontrol kararının devamına hükümet etti.

 

 

2 kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor 

 

 

Cinayete ilişkin hazırlanan iddianamede ayrıca yapılan otopsilerde öldürülen Çam ve Çavdar'a sağ alt enseye yakın mesafeden ateşlendiği ve mermiye rastlanmadığı belirtildi.

 

Savcılık, tutuklu sanık Özmen için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz yargılanan Kemiklioğlu için de 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istedi.


27.09.2024 22:08:20