Basında Yer Alan Haberlere İlişkin Basın Açıklamalarımız

"Bodrum’da Kaçak AVM! Yıkım kararına rağmen kiraya verilmiş"
haberimize ilişkin firmadan açıklama geldil.

Açıklama şöyle:

 

"Basında Yer Alan Haberlere İlişkin Basın Açıklamalarımız

 

Bazı basın yayın organlarında çıkan "Bodrum’da Kaçak AVM!’’ başlıklı yazıda müvekkilimiz Meet Point Center’in kişilik haklarını, müvekkilin mesleki itibarını zedeleyen, iş merkezi projesinin karalamaya asılsız be gerçek dışı iddiaları cevaplarımızı tüm kamuoyuna vekaleten sunuyoruz. Bahse konu projenin yapılması için Bodrum Belediyesine gerekli başvurular yapılmış ve gerekli denetimleri geçirerek alması gerekli tüm yasal izinleri ile birlikte 09.10.2020 tarih ve 2020/458-1 sayılı yapı ruhsatı alınmıştır. Binanın inşa zamanında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilmiş yapı denetim firması tarafından düzenlli denetlenmiştir. Bahse konu yapının yapı kullanma belgesi alım aşamasında ise Bodrum Belediyesine başvuru yapılmış Belediye tarafından yapılan son kontrollerde bir takım eksiklikler tespit edilmiş ve bunlar tutanağa geçirilmiştir.

 

Yine Bodrum Belediyesi tarafından müvekkile eksik hususların giderilmesi için yazı verilmiş ve buna istinaden tadilat projesi hazırlanıp Bodrum Belediyesine sunulmuştur. İlgili süreç devam etmektedir. İlgili yazıda geçen encümen kararlarına ilişkin ise Muğla 4. İdare Mahkemesinin 2024/36 numaralı dosyasında encümen kararlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

 

Görüldüğü üzere gerek Belediye gerekse müvekkilimiz yasadan doğan haklarını kullanmış ve süreç işlemiş, işlemeye devam etmektedir. İddiaların aksine ortada en başından beri kaçak bir yapı bulunmadığı gibi tüm süreç en başından beri mevzuata uygun gitmiştir. Süreç tamamen yasalara uygun devam etmekte iken hiçbir şekilde tanımadığımız bir şahsın kişisel verileri de ihlal edecek şekilde sosyal medya üzerinden asılsız beyanlar sunması müvekkil itibarını son derece etkilemiştir. Müvekkil iş merkezinde halen faaliyette olan işyerleri bulunmakta, bu işyerlerinde onlarca kişi istihdam edilmektedir.

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin tam ortasında olduğu bu dönemde, kişilerin emek ve kazançlarına şahsi menfaatler amaçlar uğruna ile asılsız saldırıda bulunmak vicdanı olmamıştır. Muğla 4. İdare Mahkemesinin ilgili encümen kararına yönelik vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararları encümen kararlarını bu aşamada hukuk mecrasından kaldırdığı için yürütmenin durdurulması kararının kalkması yahut davanın sonuçlanmasına kadar ilgili encümen karar hukuk yok hükmündedir. Kişisel verilerin ihlal edildiği, asılsız iddiaların yer aldığı ilgili yazıyı sosyal medya platformu üzerinden yayan kişi hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

 

Meet Point Center Yönetimi Vekili Av Engin İlgün"


27.08.2024 12:44:39