Başkan Mandalinci’nin söylemine rağmen adrese teslim çöp ihalesi!

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, beş yaş üzeri eski araçların ihaleye alınmayacağını açıklamasına rağmen “çöp aracı ihalesi” yapıldı. Davet usulüyle yapılan ihaleyi mevcut firma  7-8 yıllık eski araçlarla hizmet verecek

Bodrum Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Gözler  geçen mecliste gündeme gelen ‘Çöp İhalesi’yle ilgili gelişmelere çevrildi. Konunun takipçisi olacağını belirten Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, beş yaş üzeri eski araçların ihaleye alınmayacağını açıklamasına rağmen “çöp aracı ihalesi” yapıldı. Davet usulüyle yapılan ihaleyi mevcut firma  7-8 yıllık eski ve teknoloji alt yapısı olmayan araçlarla hizmet verecek

 

 

HABER MERKEZİ-  Bodrum Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında gündeme gelen “çöp aracı ihalesi” konusunda, eski araçlarla yola devam etmeyeceğim diyen Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin 7-8 yaşında eski kamyonlarla çalışan firmaya pazarlık usulü ihale ile yeniden iş verdiği ortaya çıktı.

 

 

YASAL MEVZUAT HİÇE SAYILDI ELEŞTİRİSİ

 

Eylül ayı meclis toplantısında, Belediye Meclis üyelerinin, “eski ve bakımsız çöp kamyonları ile neden çalışıyoruz, hem insanların ve hem can dostlarımızın ölümüne neden olan bu bakımsız araçlar, aynı zamanda da eski teknoloji oldukları için aşırı yakıt sarfiyatına da neden olmaktadır, bunları yenilemeyi düşünmüyor musunuz?” sorusu üzerine Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI tebliği gereği de 5(beş) yaşından yaşlı araçları “çöp toplama araçları kiralaması hizmeti alım ihalesinde” yazamayacaklarını söyleyen meclis üyelerine cevap olarak “evet, çöp araçlarımızı yenileyeceğiz” demesine rağmen, mevcut firma ve eski araçlarla yola devam etme kararı verdi. Yapılan davet usulü ihaleye ise başka istekli firmaların katılmasına müsaade edilmediği, kısıtlı sayıda firma ve eski model araçların kiralanması talebi ile gerçekleştirilen ihaleyi hakkında çok şikayet alan eski araçlarla devam edilecek şekilde sonuçlandırıldığı anlaşıldı.

 

Kimler Bodrum’u Bu Hizmetten Mahrum Bırakıyor

 

Mevcut firmanın eski ve bakımsız araçları ile turizm şehri Bodrum’da, eski sistem ve usulle, teknoloji ve yenilikten uzak bir yöntemle çöp toplama işinin devam ettirilmesi kararı Bodrum’da herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Sadece Ege bölgesindeki turizm beldelerine bile bakıldığında, yeni araçlarla ve akıllı çöp toplama sistemleri ile hizmet veren diğer belediyelerin neden örnek alınmadığı ise bir diğer soru işareti?

 

BODRUM BELEDİYESİ ARAS DÖNEMİ BAŞLATILAN AKILLI SİSTEMİ ÇÖPE Mİ ATACAK?

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet ARAS’ın Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde başlatılan AKILLI ÇÖP TOPLAMA sistemi sayesinde, daha az araçla ve daha az personelle yapılacak olan çöp toplama hizmeti için bir çok belediye Bodrum Belediyesini örnek almış ve yöntemle çöp toplamaya başlamıştı. Şimdi ise merak edilen, eski araçlarla çöp toplama hizmetine devam kararı veren Tamer Mandalinci’nin, daha önce milyonlarca liralık yatırım yapılan Akıllı Çöp Toplama sistemini geliştirip çoğaltmak yerine çöpe atıp atmayacağı oldu.

 

Geri dönüşüm ve atıl yönetimi sistemleri konusunda uzman kişilere konuyu sorduk. Uzmanlar; Eski usul ve eski araçlarla yapılacak olan Çöp Toplama hizmeti, yeni ve teknolojik araçlarla yapılacak olan akıllı çöp toplama sistemine göre %40 daha fazla akaryakıt sarfiyatına ve %20 daha fazla personel çalıştırılması maliyetine sebep olacağı gibi, eski araçların bakım masrafı, kaza geçirme riski ve zaman kaybına sebep olması sonucunda bu maliyetlerin daha da artacağını, Bodrum Belediyesinin kasasından milyonlarca liranın çöpe gideceğini söylüyorlar.

 

Ekim ayı meclis toplantısında Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin bu konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. Bodrum Belediyesinin en büyük ihalesi ve gider kalemlerinin başında gelen ÇÖP TOPLAMA İÇİN ARAÇ KİRALANMASI ihalesi ile alakalı uzun uzun bir görüşme yapılması bekleniyor.

 

 

DESTEK HİZMELERİ MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKADA İHALEYİ İPTAL ETTİ!

 

Çöp krizinin dışında bir çözümsüzlük de Bodrum Belediyesinin hizmet araçları kiralaması ihalesinde yaşandı. İhale saatine bir saat kala Özel Kalem’in talimatı ile ihalenin iptal edilmesi gerektiği talimatı verildiği kulislerde konuşulurken, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin bu konuda da açıklama yapması bekleniyor. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin yönetciler arasında bu dengeyi sağlayıp sağlayamayacağını ise sanırım zaman gösterecek.


03.10.2024 10:34:38