Bodrum’da Hekime Şiddet Tutuklattı

Dün Ortakent-Yahşi 12 Nolu Aile Sağlık Merkezi hekimi Mustafa Hürkal Tezvar’a şiddet uygulayarak halen yoğun bakımda olmasına neden olduğu öne sürülen Engin S. tutuklandı.

 

Savcılık makamı her iki sanığın tutuklanmasını talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği sanıklardan Engin S.’nin tutuklanmasına, 2. Sanık olan Engin S.’nin kızkardeşi Ö.S.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklu sanık Engin S.Bodrum S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

 

Onursal Özbek: “Beyaz Önlük Üzerinde Kanayan Yara…”

 

Bodrum’un sevilen doktorlarından Tezvar’ın yoğun bakımda hayati tehlikesi sürüyor. Yakınları ve hastaları kaldığı özel sağlık kurumunun önünde bir an olsun ayrılmadan, endişeli bir bekleyiş sürdürüyorlar. Bodrum Baro Temsilcisi aynı zamanda Tezvar’ın avukatı ve yakın arkadaşı Onursal Özbek hukuki süreci yakından takip ediyor.

 

 

 

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz avukat Onursal Özbek: “Süreci sonuna dek takip edeceğim. Bunu salt Hürkal yakın arkadaşım olduğu için, yapmayacağım. Hekimlere yönelik şiddet ülkemizin beyaz önlük üzerinde kanayan yarasıdır. Hekimlere, sağlık emekçilerine şiddetin neresinden tutarsanız tutun elinizde dram ve trajedi kalır. Düşünebiliyor musunuz? Hayata döndürmeye, sağlığına kavuşturmaya çalıştıklarınızın saldırına uğruyorsunuz. Bunun vicdan terazisinde bir yeri olabilir mi? Sağlık emekçilerine yönelik şiddet, Türk Ceza Kanunu’nda katalog suçlar içerisindedir. Ayrıca şimdi hepimizin sağlığına duacı olduğu Hürkal görevi başında şiddete uğramıştır. Ama önce Hürkal’ın sağlığı, hayata yeniden merhaba demesi… Önceliğimiz bu şu anda” görüşlerine yer verdi.

 


30.07.2024 21:32:04