Bodrum'da 'kurak günler': 24 yıldır susuzlar

Bodrum'un Bağla Mahallesi su krizi ile mücadele ediyor. 24 yıldır su ihtiyaçlarını kuyulardan karşılayan mahalleliler, son dönemde kuyulardaki suyun da tükenmesiyle susuz kaldı.

Sık sık su patlaklarıyla gündeme gelen Bodrum’ da şebeke hattının olmaması nedeniyle bir mahallede su krizi yaşanıyor.  24 yıldır su ihtiyaçlarını kuyulardan karşılayan mahalle sakinleri son dönemde kuyulardaki suyun da tükenmesiyle susuz kaldı. Mahalle sakinleri çözüm beklerken MUSKİ’den ‘Bölgede şebeke hattı yok o yüzden hizmet veremeyeceğiz” yanıtı geldi

 

Selçuk Arslan (Bodrum) -Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bağla Mahallesi'nde, su şebeke hattının bulunmaması nedeniyle vatandaşlar büyük bir su sıkıntısı yaşıyor. Bölgede sakinler, 20 yıldır su ihtiyaçlarını kuyulardan karşılıyorlardı. Ancak son dönemde kuyulardaki suyun da tükenmesiyle birlikte mahalle halkı susuz kaldı.

 

Bağla Mahallesi sakinleri, yetkililerle yaptıkları görüşmelere rağmen sorunun bir türlü çözülemediğini belirtiyor. Mahallede uzun süredir şebeke hattı kurulması bekleniyor, ancak yapılan girişimlerin şu ana kadar sonuç vermedi. Temmuz ayında baş vuruyu değerlendiren MUSKİ, bölgede şebeke su hattının olmadığını belirterek bu aşamada herhangi bir çalışmanın yapılmayacağını iletti. Vatandaşlar, özellikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte su ihtiyacının daha da kritik hâle geldiğini ifade ederek, bir an önce çözüm bulunması çağrısında bulunuyor. Şu anda tankerlerle geçici çözümler aransa da, bu yöntem mahalle halkının uzun vadeli su ihtiyacını karşılamaya yetmiyor. 

 

KUYULARDA SU BİTTİ SUSUZ KALDILAR 

 

 

Bağla Mahallesi sakinleri, su şebeke hattının kurulması ve kalıcı bir çözüm bulunması için yetkililerden acil müdahale bekliyor. Mağdur olan mahalle sakinlerinden Hasan Saylık,  yaptığı açıklamada yıllarca şebeke hattının çekilmesi için sayısız görüşmeler yaptıklarını fakat hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi.  2014 yılından bu yana Bağla Mahallesi’nde yaşamaya başladığını ifade eden Saylık, “Su bir yaşamsal ihtiyaçtır. Suya erişemiyoruz. Ben 2014 yılından itibaren burada ikame etmekteyim. O tarihten bu yana su sorunu var. Çözümü için defalarca görüşmeler yaptık. Yetkili kurum olan MUSKİ ile görüştük Muğla Büyükşehir ile görüştük. Görüşmelerimizde çözeceğiz diyorlar fakat yıllar geçmesine rağmen adım atılmadı. En son Ahmet Aras ile görüştük kendisi ilgileneceğini söyledi. Aradan görüşme sonrası MUSKİ Genel Müdürü bizi aradı ilgileneceklerini söyledi. Fakat bir daha arayan soran olmadığı gibi çalışma da yapılmadı. Kuyularda suyumuz bitti. 37 hane burada susuzluğa mahkum edilmiş durumda. Tankerlerle su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Bir an önce çalışma başlatılmalıdır” dedi. 

 

24 YILDIR SUSUZLUKLA MÜCADELE EDİYOR

 

 

 

Diğer bir mağdur olan Zafer Görker, ise 24 yıldır susuzlukla mücadele ettiğini söyledi. Konuyu Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da aktardığını belirten Görker, “24 senedir bu mahallede yaşıyorum ve 24 seneden bu yana susuzum. Su ihtiyacımızı tankerlerle karışılıyoruz şuan. Daha önce bölgemizde artezyen kuyular vardı ve suyumuzu oralardan temin ediyorduk. Artık buradaki sular da bitti. Konuya dair yüzlerce görüşme yaptık. Bodrum belediyesiyle, Muğla Büyükşehir Belediyesiyle, MUSKİ ile hepsi de ‘biz çözeceğiz’ dediler fakat herhangi bir adım atılmış değil. En son Muğla büyükşehir Belediye Başkanı le görüştük ilgileneceğini söyledi. MUSKİ’den arayan oldu onlar da tamam dediler. Temmuz ayında arayan yetkili bölgede su şebeke hattı yok bu yüzden biz çalışma yapamayacağız’ dedi. Zaten şebeke hattı olmadığı için bu sorunu yaşıyoruz. Zor durumdayız bir an önce çözüm bekliyoruz” diye konuştu.


20.10.2024 10:43:31