Bodrum’da Yenidoğan Çetesi Skandalı: Anne Suç Duyurusunda Bulundu

Bodrum’da yaşayan Sümeyra A. (36), 2018 yılında İstanbul’daki Reyap Hastanesi’nde dünyaya getirdiği oğlunun gereksiz yere bir hafta boyunca hastanede tutulduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

HABER MERKEZİ-   Türkiye’yi sarsan yenidoğan çetesi skandalına ilişkin yeni bir iddia Bodrum’dan geldi. Bodrum’da yaşayan Sümeyra A. (36), 2018 yılında İstanbul’daki Reyap Hastanesi’nde dünyaya getirdiği oğlunun gereksiz yere bir hafta boyunca hastanede tutulduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Sümeyra A., hastane yetkililerinin çeşitli bahanelerle bebeğini kuvözde beklettiğini belirterek, mağduriyetini adli makamlara taşıdı.


“Bebeğim sağlıklıydı”

 

İHA’nın haberine göre, Sümeyra A., oğlunu sezaryenle doğurduktan sonra yapılan ilk kontrollerde basit bir solunum sıkıntısı teşhisi konduğunu ve birkaç saat içinde iyileşeceğinin söylendiğini ifade etti. Ancak Dr. Fırat Sarı’nın talebi üzerine bebeğin yoğun bakıma alındığını belirten Sümeyra A., “Her gün farklı bahaneler sundular ve çocuğumu bir hafta boyunca bırakmadılar” dedi. Ayrıca, “2 gün dediler ama 1 hafta hastanede kaldık. Sürekli bir bahane bulup taburcu etmediler. Oğlumu çıkarmak istediğimde ise bizi korkuttular, ‘Kötüleşirse sorumluluk kabul etmeyiz’ dediler.” şeklinde konuştu.

 

Taburcu süreci gecikti

 

Sümeyra A., oğlunun 8. günde taburcu edildiğini ancak bu süreçte kendilerine epikriz raporu verilmediğini dile getirdi. İmza eksikliği gibi nedenlerle hastanede gereksiz yere kaldıklarını öne süren Sümeyra A., başka bir doktora gittiklerinde yoğun bakımın aslında gerekli olmadığını öğrendiklerini belirtti. Sümeyra A., “Başka bir doktor, bebeğimin yoğun bakımda kalmasına gerek olmadığını söyledi. 2 saatlik beslenmeyle geçecek bir sarılık için 1 hafta boyunca hastanede tutulduk” dedi.

 


22.10.2024 09:43:48