Uzmanlar tarafından, izinli döküm sahalarının eski madeni alınmış alanların rehabilitasyonu kapsamında yönetmeliklere uygun olarak doldurularak ağaçlandırıldığı ifade edilirken, gelişigüzel çevreye dökülen hafriyatların içerdiği maddeler nedeniyle zaman zaman çevre sağlığını tehdit ettiği vurgusu yapılıyor.
Çevre sakinleri tepkili!
Bölgeye atılan bu atıklar çevredeki doğal yaşamı ve su havzasını da tehdit ederken çevre sakinleri de durumdan şikayetçi Çevre sakinleri, "Gece gündüz fark etmeksizin bu burada döküm gerçekleşiyor. Bir türlü durdurmadık. Artık bıktık. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.
Yakaköy ’de yaşayan Sinan Arslan adlı yurttaş, çevre katliamına son verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Geceleri gelip her yere molozları döküp kaçıyorlar. Kaç kez şikayet ettik. Ancak bir türlü yakalanmıyorlar. Yakaköy’ün girişinden itibaren söz konusu kaçak moloz ve hafriyat dökümleri var. Biz Yakaköy’de yaşıyoruz. Bu zehirler önce toprağa daha sonra da suya karışıyor, diye düşünüyorum. Yetkililerden artık bu kişileri durdurmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan kaçak moloz ve hafriyatın yapıldığı bölgede arası sahibi olan Avukat Baran Akcan’ın da çevre katliamcılarına karşı hukuk mücadelesi başlattığı öğrenildi. Arsasına dökülen kaçak moloz ve hafriyatın önlenmesi için başta Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Çevre Koruma Müdürlüğü olmak üzere bir kuruma baş vuran Avukat Baran Akcan’ın son olarak Bodrum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Akcan, “ Aylardır arsama böylesi dökül yapılıyor. Bir türlü bulamadık. Çevre felaketinin önüne geçmek izcin konunun üzerine gideceğim. Gerekli yerlere başvurumuzu yaptık takipçisi olacağız” dedi.
İşte o doğa katliamının yapıldığı anlar: