Parti; 1-20 Nisan tarihleri arasında muhtarlık bölgeleri üzerinden üyelerin tüzük önerilerini aldı. Partinin web sitesinden de öneriler toplandı. chp.org.tr adresine 8 bin öneri geldi. Bunun yanı sıra 2 bin öneri de posta yolu ile partiye iletildi.
İLÇE ÖRGÜTÜNDEN İL ÖRGÜTÜNE TÜZÜK TOPLANTILARI
21 Nisan'dan bu yana da CHP örgütleri, tüzük kurultayına dönük, kapsamlı bir çalışma yapıyor. 12 Mayıs'a kadar devam edecek bu çalışmada önce ilçe yönetimleri; ilçe kadın kolları, gençlik kolları, muhtarlık bölge temsilcileri, ilçe hukuk komisyonu üyeleri ve esnaf komisyonu üyeleriyle tüzük toplantıları yapacak. Toplantılardan çıkan öneriler raporlaştırılarak il örgütlerine iletilecek. Daha sonra il örgütleri ilçe yönetimleriyle bir araya gelerek çıkan önerileri tartışacak. Ardından il kadın ve gençlik kollarıyla bir araya gelecek ve nihayetinde il raporları oluşacak.
MESLEK ODALARI, STK’LARIN DA GÖRÜŞLERİ ALINACAK
CHP il örgütleri, tüzük konusunda her ilin barosu, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmeler yapacak, onların da tüzüğe dair görüşlerini alacak.
İlçeden başlayan süreç boyunca alınan tüm görüşler, raporlar süzgeçten geçirilerek il yönetimleri tarafından nihai bir rapor haline getirilecek. Bu raporlar 1 Temmuz’dan itibaren CHP Genel Merkezi'ne iletilecek. Bu detaylı takvimi çıkaran ve ilçelerden illere tüm CHP örgütlerini tüzük için harekete geçiren genelgeyi hazırlayan CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, takvimin sorunsuz ilerlediğini; eş zamanlı olarak Genel Merkez'de de planlamaların devam ettiğini söyledi.