Erzurum Teknik Üniversitesinin (ETÜ) Milli Gururu Damla Köse, Atıcılık Avrupa Şampiyonasında Gümüş madalyanın sahibi oldu.
ETÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Damla Köse, Hırvatistanın Osijek kentinde düzenlenen Atıcılık Avrupa Şampiyonasında 10 metre havalı tüfek solo kadınlar kategorisinde Türkiyenin atıcılık tarihinde bir ilke imza atarak gümüş madalya kazandı.
10 metre havalı tüfek solo kadınlar elemelerinde 56 puanlık skoru ile rekor kıran Damla Köse, elde ettiği sonuçla altın madalya için mücadele etti. Finalde karşılaştığı Norveçli rakibi Hegg Duestada 15-10 mağlup olarak şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı.
Şampiyonanın ardından Damlayı ve teknik ekibi tebrik eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, "Damla Türkiyenin atıcılık tarihinde finalde yarışmaya hak kazanan ilk Türk Kadın sporcusu olmayı başardı. Bu gururu ülkemize ve üniversitemize yaşattığı için kendisini yürekten kutluyorum. Altın madalyayı kıl payı kaçırsak da 56 puanla rekor artık bizim. Çalışmanın, emeğin, disiplinin ve başarının en güzel örneklerinden birini sergileyen öğrencimizi bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
14.03.2025 15:18:00
ETÜlü Damla Avrupa Atıcılık Şampiyonasında gümüş madalya kazanarak tarihe geçti
Erzurum Teknik Üniversitesinin (ETÜ) Milli Gururu Damla Köse, Atıcılık Avrupa Şampiyonasında Gümüş madalyanın sahibi oldu.ETÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü yü