Öztunç’un açıklaması şöyle:
"YURTTAŞ TEPKİSİ KARŞISINDA GERİ ÇEKTİLER"
“Mart ayında yönetmelikle geldi, tüm yurttaşlarımızı karşılarına aldılar, Danıştay yürütmesini durdurdu. Hiçbir şey olmamış gibi, Meclis'e kanunla getirdiler ancak yurttaş tepkisi karşısında geri çektiler. Peki neden? ‘Beşli Çete’nin ısrarları yüzünden. Günaşırı arayarak Meclis'i, milletvekillerini bunaltmış haldeler. Tüm Meclis yaka silkiyor. Tekrar uyarıyoruz. Dönüp vatandaşa izah edemeyeceğiniz tekliflerle TBMM’yi de bu halkın gündemini de meşgul etmeyin.
“İÇME SULARININ AKIŞ YÖNÜ DEĞİŞECEK”
,Son teklifte, zeytinlik alanda madencilik yapanlardan her yıl işletme ruhsat bedeli kadar çevre ile uyum bedeli alınacağı, maden sahalarına faaliyet öncesindeki ağaç sayısı kadar zeytin ağacı dikilerek rehabilite edileceğini söylediler. Sayıştay her yıl diyor ki, bu sahalar rehabilite edilmiyor. Bu proje, Bodrum’un susuz kalması anlamına geliyor. Türkiye Kömür İşletmeleri’nin 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne hazırlattığı raporda, Akbelen Ormanı’nda madencilik yapılırsa, Bodrum’un içme suyu kuyularını besleyen alt su havzalarının su akış yönü değişecek. Bu kömür yataklarına ilişkin maden açık işletme izni verilirse, Bodrum ilçesi susuz kalacak. Ülkemiz, 5 milyar dolarlık turizm gelirinden mahrum kalacak. Bu nasıl bir hırstır.
“ZEYTİN YASASINI ISITIP ISITIP ÖNÜMÜZE GERİ GETİRMESİNLER”
Kömürü çıkacağım diye Akbelen Ormanı’nı yok edecek firmanın yıllık kazancı 200 milyon lira iken, halka ve devlete yıllık sağlık maliyeti 20 milyar lira. Onların ticari kazancının 100 katını devletimize yükleyecekler. Onların kazancının 10 katı devletimizin kasasından sağlık faturalarına gidecek. Kamu yararı da yok. Kör hırs iyi bir şey değildir. Gözünüz kendinizden başka hiç bir şey görmüyor. Bodrum’un yıllık turizm gelir 5 milyar dolar. Devletimizin kasasını boşaltacak, bütçemizi zarara uğratacak bu tarz rant projelerine izin vermeyeceğiz. Zeytin yasasını ısıtıp ısıtıp önümüze geri getirmesinler. Bu işin peşini bırakmayız.”