İzmir’de belediye emekçileri direniyor

İzmir’de belediye işçileri hakları için mücadeleye devam ediyor. Menemen Belediyesi’nde işten çıkartılan emekçiler işlerine geri dönene kadar direnişe devam edeceklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ise memurlar bugün iş bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kamu emekçileri eylemlerini sürdürüyor. Tüm Bel Sen yöneticileri ile CHP yöneticileri Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP yöneticilerinin sosyal denge tazminatları için yasal sınırda ödeme ve buna ilave yasal sınır tutarında 4 ikramiye önermesinin üzerine bu teklifi kabul etmeyen sendika iş bıraktı.

 

Kamu emekçileri saat 10.00’da Kültürpark’ta bulunan belediye binası önünde toplanırken, Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, sendika adına gerçekleştirdiği açıklamada kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini aktardı.

 

“EMEKÇİLERİN HAKKINA EL KOYMAKTAN VAZGEÇİN”


CHP Genel Merkezi ile yapılan görüşmelere dair detayları anlatan Keleş, “CHP yetkililerinin bize aktardıkları şöyle; bugün belediyelerdeki sosyal denge sözleşmelerinin sürdürülebilir olmadığını bu nedenle genel merkez olarak bir çalışma başlattıklarını ifade ettiler. Biz de dedik ki, bu yaklaşım doğru değil. Biz AKP’nin koymuş olduğu bu durumu toplu sözleşme hakkımıza uzatılmış bir el olarak değerlendiriyoruz. Biz bunu kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Bizim yıllardır mücadele ederek, bedeller ödeyerek kazandığımız haklar AKP’nin belirlemiş olduğu yasal sınırlara çekilmek isteniyor, bunu asla kabul etmeyeceğiz. CHP’ye buradan sesleniyoruz, bu politikalarınızı gözden geçirin. Belediye emekçilerinin hakkına el koymaktan vazgeçin. Bir an önce el koyduğunuz haklarımızı tarafımıza iade edin, toplu sözleşme görüşmelerini başlatın” dedi.


08.07.2024 14:37:24