Alayont, "BM-Habitat’a göre dünya üzerindeki 1,8 milyardan fazla insanın elverişli konuta ihtiyacı var. UIA (Uluslararası Mimarlar Birliği), 2030 yılında dünya nüfusunun yüzde 40’ının iş, eğitim, sağlık ve kamusal hizmetlere erişimin bir ön koşulu olan elverişli konuta erişime ihtiyacı olacağı tahminini öne sürüyor. Bu koşullar altında toplumun erişilebilir konutun tasarımı ve üretiminde mimarların çözümlerine daha çok ihtiyacı olduğu açıkça görülüyor. BM Çevre Programı kentlerin, küresel karbondioksit (CO2) salımının yüzde 75’inden sorumlu olduğunu tahmin ediyor. Bu paya en fazla katkı yapanlar ise ulaşım ve binalar" ifadelerini kullandı.
"RİO ŞARTI YOL GÖSTERİCİ"
2021 UIA Dünya Mimarlık Kongresinde kabul edilen Rio Şartı’nı bir yol gösterici belge olarak paylaştıklarını belirten Alayont, "Bu belgede de vurgulandığı gibi çok daha adil ve eşitlikçi, daha iyi kentlerin devam etmekte olan inşasında mimarlık ve kentsel planlamanın oynayacağı kilit roller vardır. Tasarım, kentlerin elverişli şekilde planlanmasına katkıda bulunmak, fikirleri hayata geçirmek, tartışmayı teşvik etmek ve dönüşümlerin uygulanabilirliğini sağlamak için önemli bir araçtır" dedi.
Mimarlar Odası Denizli Şubesi etkinlikler çerçevesinde 'Taşınmaz Kültür Varlıkları Turu' ve 'Geleneksel Mimarlar gecesi' düzenleyecek