Ormanlar yandı RES yapıyorlar....

Bodrum’da 2021 yılında gerçekleşen orman yangınlarında yanan alanların bir kısmının içinde bulunduğu bölgeye RES Projesi yapılıyor. Projenin ÇED Süreci ise resmen başladı.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde kurulması planlanan 10 türbinlik Rüzgar Elektrik Santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.  G Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. tarafından, 10 türbinlik “Sarpege Rüzgar Enerji Santrali” projesi Bodrum’un Mazı Mahallesi’nde gerçekleşmesi planlanmakta.  Rüzgar Elektrik Santrali'nin kurulacağı alan, doğal güzellikleriyle bilinen bir bölge 2021 yılında çıkan yangında yanmıştı.

 

 

Proje kapsamında, toplamda 10 türbin inşa edilmesi planlanıyor. Projenin inşaat süreci ise 6 ayda tamamlanması planlanıyor.  208 milyon 128 bin tl değerindeki projenin bulunduğu alanın yüzde 97’sinin orman geriye kalan kısım ise tarla vasfında.

 


Çevre şehircilik Müdürlüğü konuya ilişkin yapılan açıklamada “Muğla il bodrum, ilce mazı mahallesi mevkiinde g enerji yatırımları san. Ve tic. A.ş. Tarafından yapılması planlanan sarpege rüzgar enerji santrali (10 adet türbin - 10 mwm / 10 mwe) projesi ile ilgili olarak bakanlığımıza sunulan çed başvuru dosyası Çevresel Etki Reğerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. Maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun çed genel formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin çed süreci başlatılmıştır. Çevresel etki değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler muğla valiliğine (çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğü) veya çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığına gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” İfadelerine yer verildi. 
Rüzgar Elektrik Santrali’nin kurulmasına bölge halkı tepki göstermiş ve o alanın ağaçlandırılmasını istemişti.
 


26.09.2024 14:15:21