Gerçekleştirilen bu çalışma kapsamında, Türkiye'de kadınların yalnızca yüzde 23'ünün, kendileri ile benzer işler yapan erkeklerle eşit ücret alabildiği tespit edilmiştir.
Eğitime katılım
Toplumsal cinsiyet eşitliği sıralamasında Türkiye'nin en iyi derecesi "eğitime katılım" alanındadır.
Türkiye genelinde 81 il ortalamasına göre, en az lise ve üstü eğitime sahip 25 yaş ve üzerindeki toplam nüfusun oranı yüzde 39 iken; kadınlarda bu oran yüzde 33, erkeklerde ise yüzde 46 düzeyindedir. En az lise mezuniyet oranı açısından cinsiyetler arası farkın en düşük olduğu 5 il sırasıyla İstanbul, Muğla, İzmir, Ankara ve Antalya'dır.
Siyasette temsil
Türkiye'de hem yerel hem de ulusal düzeyde kadınların siyasi hayata katılım oranları, AB ortalamasının altında yer almaktadır.
İllerin görünümü
Türkiye'nin 43 ili Türkiye'nin ortalama değerinden daha düşük bir toplumsal cinsiyet eşitliği performansına sahipken; 38 il Türkiye'nin ortalama performansından daha iyi bir performans sergiliyor.
Türkiye'nin en eşitlikçi ili, 0,542 endeks değeri ile Muğla. Muğla'nın toplumsal cinsiyet eşitliği açısından gücünü, siyaset ve ekonomide temsil edilme ve eğitime katılım alanlarından aldığı görülmektedir. Muğla'nın skoru, tam eşitliği yansıtan 1'e yakın değildir. Bu durum, Türkiye'nin toplumsal cinsiyet eşitliğinde daha iyi bir tablo sunan illerinde dahi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadeleye yönelik adımlar atılması gerektiğini göstermektedir.
Ana endekste eşitlik düzeyi en yüksek ikinci il olan İzmir, eğitime katılım alanında Türkiye'nin eşitlik düzeyi en yüksek ilidir.
81 il, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından birbirlerinden çok farklı performanslar sergilemektedir. Her bir ilde eşitlik ve eşitsizliğin kaynakları birbirinden farklılaşabilmektedir."