• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 18 Temmuz 2024 13:16

Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Hakkı Karğın'dan Önemli Açıklamalar!

Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Hakkı Karğın'dan Önemli Açıklamalar!
Hakkı Kargın, BCP'nin 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunları üzerine çalıştığını ve bu çalışmalarının bir sonucu olarak ulusal manifesto yayınladıklarını belirtti. Karğın: "Herkes şu an yayınladığımız manifestoyu çok rahat bir şekilde internetten ar

Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Hakkı Karğın, Türkiye'nin ve dünyanın mevcut durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Hakkı Kargın, BCP'nin 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunları üzerine çalıştığını ve bu çalışmalarının bir sonucu olarak ulusal manifesto yayınladıklarını belirtti. Karğın: "Herkes şu an yayınladığımız manifestoyu çok rahat bir şekilde internetten araştırarak görebilir" dedi.

voyage otel



Karğın, BCP'nin diğer siyasi partilerden farklı olduğunu vurgulayarak, "Bizi bir siyasi parti olarak görmeyin. Evet, şu an siyasi partilerin arasındayız fakat biz herkesin bildiği siyasi partilerden çok farklıyız. Çünkü bizim liyakatli ve işin ehli olan kadrolarımız var. Bizim oluşturduğumuz kadrolar olmasa Türkiye'nin sorunlarını ne bulabiliriz ne de çözüme kavuşturabiliriz" ifadelerini kullandı.



Dünya ve Türkiye'nin mevcut sorunlarına dair çözümleri olduğunu belirten Karğın, "Dünyanın içinde bulunduğu durum ne sorusuna bizlerin cevabı var. Dünyanın içinde bulunan Türkiye'nin bu sorunların üstesinden nasıl geleceğine dair tezlerimiz var. Bugün 2024 senesinden bu yana sorunumuz ne, çözümü ne sorusuna cevabımızı bulduk. 2024 bizlere yeni bir çağ açtı. Eski çağı, eski yaşantıyı artık unutmalıyız" dedi.



Karğın, dünyanın üç ayrı devlet modeli sunduğunu ve Türkiye'nin bu modelleri tartışması gerektiğini belirtti. "Ülkemizde Kemalizm vardı, bu 1950 yıllarında kabul edilmedi. Sosyalist devlet modeli vardı. Hemen akabinde kapitalist sistem getirilmeye başlandı. Atatürk'ün getirdiği sistemi Çin kullanmak istedi. Daha sonra Trump, başkanlığa veda etmeden önce Çin'i mahkemeye vereceğim dedi. Ben de hemen bir tweet attım. Ben de ikinizi mahkemeye vereceğim çünkü sizin üstünde kavga ettiğiniz sistem Atatürk'ün bulduğu bir sistem. Keza bunu profesörlerle de tartıştım" ifadelerini kullandı.



Yeni çağın iki devrimi olduğunu belirten Karğın, "Laiklik İslam ile gelen bir kavram. Yeni çağı açan iki devrim var. Birincisi elektronik devrim, elektrik ile her şeyi yapabilme; ikincisi de biyoteknolojik devrim, beynin yüzde 80'inin çözülmesi. Şimdi siz bu iki devrimi birleştirdiğinizde yeni bir robot üretmiş oluyorsunuz. Bu hibrit robotlar, insanların yapabileceği her işi yapıyor. Bu üretim araçları dünyada kaos yaratıyor. Bunu bizden başka dile getiren yok. Bu nedenle partimizin içinde görev alan herkes özveriyle çalışıyor" dedi.



Karğın, dünyanın değişen ekonomik düzeni nedeniyle üçüncü dünya savaşının çıkacağını öngördüklerini belirtti. "Biz her zaman üçüncü dünya savaşı çıkacak dedik. Tarihini de verdik. Bu savaşın çıkmasının sebebi ise değişen ekonomik düzen olacak. Şu anda zaten dünya savaşları var, düzen değişiyor fakat hiçbir lider, hiçbir kanal bu değişimi bizlere bildirmiyor. Dünya ikiye parçalanmış durumda. Bir tarafını Şangay, diğer tarafını NATO işbirliği ile Amerika çekiyor" ifadelerini kullandı.



Temmuz ayında yapılan üç önemli toplantıya dikkat çeken Karğın:" Bu Temmuz ayında insanların kaderini önemli ölçüde belirleyen üç toplantı yapıldı. Biri Kazakistan'da Şangay toplantısı oldu. Bu toplantıda robotlar üretime geçsin fakat bizim düzenimizle dediler. Diğer toplantı NATO önderliğinde oldu. Kapitalist sistemi oturtmak gerekli dediler. İnsanlık için çok büyük ve önemli adımlar atılmakta. Bu nedenle hepimiz dikkatli ve duyarlı olmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.