• Nevavprestij
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 17 Ekim 2024 08:50 Haber Girişi : 16 Ekim 2024 14:45

Belediyenin tasarruf tedbirleri kütüphane kapattı! 200 öğrenci mağdur

Belediyenin tasarruf tedbirleri kütüphane kapattı! 200 öğrenci mağdur
Bodrum’da belediyenin almış olduğu tasarruf tedbirleri nedeniyle binlerce öğrencinin yararlandığı kütüphane kapandı. Mahalle sakinleri ise yetkililere seslenerek eğitim faaliyetlerinin desteklenmesi adına gerekli adımların atılmasını istedi

Selçuk Arslan (Bodrum)- Bodrum Belediyesi ve Yalıkavak muhtarlığı iş birliğiyle açılan Yalıkavak Muhtarlığı Halk Kütüphanesi Bodrum Belediyesi’nin almış olduğu tasarruf tedbirleri nedeniyle personelin işten çıkarmasıyla kapandı.

voyage otel

  

2021 yılında Bodrum Belediyesi tarafından tahsis edilen metruk bina, Yalıkavak Muhtarlığı, vatandaşlar ve belediye ekiplerinin destekleriyle kütüphaneye dönüştürüldü. 25 bin kitaplık kapasitesiyle vatandaşların kullanımına açılan Yalıkavak Halk Kütüphanesi, en çok da öğrencilerin kullanıldığı bir mekan halinde geldi kısa sürede. Günlük 200’e yakın öğrencinin kullanıldığı kütüphanede ayrıca çeşitli etkinliklerde düzenleniyordu.  İlk öğretim okulunun yakınında olması nedeniyle kütüphaneye öğrencilerin ilgisi büyüktü. Kütüphanede, öğrenciler ders çalışmanın yanı sıra, ödevlerini yapıyorlardı, ücretsiz çıktı alabiliyor ve üniversite hazırlık kurslarına katılabiliyordu. Özellikle öğrencilerden yoğun ilgi gören kütüphanenin okullar kapalı olduğu dönemde de çeşitli kurslara ev sahipliği yapıyordu.

 

52 BİN TLLİK TASARRUF MAĞDUR ETTİ

 

Yalıkavak Mahallesi, sakinlerinin memnun oldukları bu hizmet Bodrum Belediyesi’nin almış olduğu tasarruf tedbirleri nedeniyle son buldu. Alınan bilgilere göre, bir hafta önce okulda Bodrum Belediyesi’nin görevlendirdiği kasın personel ‘maliyetinin fazla olması ve alınan tasarruf tedbirlerine uymaması gerekçe gösterilerek görevden alındı. Çalışan personelin aylık maliyetinin ise 52 bin Türk lirası olduğu öğrenildi. Personelin görevden alınmasıyla hukuken açık olan kütüphanede tüm faaliyetler durdu ve kütüphane filen kapanmış oldu. Kütüphaneye gelen öğrenciler ilgilenen kimse olmayınca ihtiyaçlarını görmeden evlerine dönüyor. Kütüphaneye bakacak personelin olmaması nedeniyle günün çoğunda kapalı oluyor.

 

YETKİLİLERE SELENDİ: KÜTÜPHANEYİ AÇIN

 

Konuya ilişkin Yalıkavak sakinlerinden de tepki geliyor. Kütüphanenin yapım sürecinden itibaren projeye destek veren Yalıkavak sakinlerinden Faruk Aktay, öğrencilerin geleceği açısından kütüphanenin aktif olması gerektiğini söyledi.  Eğitim faaliyetlerinin her koşulda desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Aktay, “Bugün söz konusu Kütüphane çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Burası atıl durumaydı. Başta muhtarımız ve Sayın Ahmet Aras, ve değerli destekçilerle birlikte modern bir mekan haline geldi. Günlük olarak 200’e yakın öğrenci ihtiyacını karşılıyor, ödevini yapıyor veya kitap okuyor. Aldığımız bilgilere göre Bodrum Belediyesi tasarruf tedbirleri kapsamında burada görev yapan personelin giderini fazla buluyor ve görevden alıyor. Elbette zorlu bir süreç geçiriyor olabilir belediye lakın eğitim faaliyetinin desteklenmesi ve sürdürülebilir olması gerekiyor. Bu konuda bir an önce gerekli adımlar atılmalıdır. Çocuklar şuan dışarda banklarda oturup ödevlerini yapmaya çalışıyorlar. Kütüphane kapalı durumda. Buradan rica ediyorum bu kütüphaneyi açın. Personel görevlendirin öğrencilere katkı sunun” diye konuştu.