• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 18 Ekim 2024 11:41

Bodrum Cup zamanı

Bodrum Cup zamanı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 36'ncı kez düzenlenecek olan The Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları tanıtım toplantısı düzenlendi

Bodrum’da Yelkenli Ahşap Yat Yarışları heyecanı başladı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 36'ncı kez düzenlenecek olan The Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Yarışmalara yaklaşık 200 teknede 2 bin gemici ve 15 bin konuğun katılması bekleniyor. Bu yılki organizasyon “Kazanmaya Yelken Açtık” sloganıyla gerçekleştiriliyor.

voyage otel

 

Organizasyon, 21-26 Ekim tarihleri arasında Bodrum ve Gökova koylarında düzenlenecek. Tanıtım toplantısına organizasyon komitesi başkanı Süleyman Uysal, Onursal Başkan Erman Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Kaymakam Mustafa Çit, organizasyon komitesi üyeleri ve denizciler katıldı.

 

Komite Başkanı Uysal, etkinliğin Bodrum’un en değerli etkinliklerinden biri haline geldiğini, mavi yolculuk ve yat turizmi açısından önemli olduğunu belirtti. Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci ise yarışmanın doğanın korunmasına katkı sağladığını ve bu tür organizasyonların geleceğe miras bırakılacağını vurguladı.

 

 

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Tamer Mandalinci, denizlerin ve koyların korunmasının önemine vurgu yaparak, mavi yolculuğun sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Bodrum guletlerinin genç denizcilerle gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra bu güzel değerlerin hem Türkiye'de hem de dünya genelinde tanıtımında önemli bir rol oynandığını belirtti. Ayrıca, doğa, çevre ve denizlerin korunmasına yönelik etkinlikler düzenlendiğini, Bodrumlu ustaların başlattığı bu yarışmanın da gelecek nesillere miras bırakılacağını söyledi.

 

Yarışmaların 22 Ekim’de Bodrum-Karaada etabıyla başlayıp 26 Ekim’de Kissebükü-Bodrum etabıyla sona ereceği duyuruldu.