• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 28 Ağustos 2024 14:42

Bodrum’da 5 Katlı Yapıya Muğla Valiliği Soruşturma Başlattı!

Bodrum’da 5 Katlı Yapıya Muğla Valiliği Soruşturma Başlattı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Çırkan Mahallesi’nde yapımı devam eden 5 katlı binayla ilgili tartışmalar sürüyor. Bodrumhaber.com yazarımız Mustafa Gündoğ’un 14 Mart 2024 tarihli “Bodrum’a Bu İhanet Yapılamaz” başlıklı yazısının ardından, Muğla Valiliği binaya yönelik inceleme başlattı.

voyage otel

 

Yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan bilirkişi raporu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’ne gönderildi. Raporda, yapının ruhsatının mevcut olduğu ancak bu ruhsatın yasa ve yönetmeliklere aykırı düzenlendiği belirtildi. Mevzuata aykırı olarak fazladan 1237 metrekare inşaat alanı bulunduğu tespit edildi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesine Gönderilen yazı konuyu gündeme getiren mistfa Gundoh'un yazdıklarını doğrulamaktadır.

 

Belediyelere gönderilen resmi yazıda, “Yapı için düzenlenen yapı ruhsatlarının imar planı hükümlerine ve Sosyo-Kültürel Tesis Alanı için belirtilen alan ve fonksiyon şartlarına uymadığı; bağımsız bölüm içinden zemin kat ile bağlantı sağlanan merdivenlerin ve diğer bazı alanların (teknik odalar ve mahal ismi bulunmayan alanlar vb.) ortak merdiven çıkışı bulunmadığından emsal harici tutulamayacağı ve bu nedenlerle toplamda 1237.08 m² emsal aşımı yapıldığı tespit edilmiştir” denildi.

 

 

 

Ayrıca, imar planı hükümlerine göre yapı yüksekliğinin aşıldığı, ruhsata göre 6,50 metre olan son kat yüksekliğinin mimari estetik komisyon kararı olmaksızın oluşturulamayacağı, kat planları ve yerinde yapılan imalatların incelendiğinde bağımsız bölümlerin ortak merdiven haricinde içerden ayrı bir merdivenle bağlantı yapıldığı ve her kat koridorundan da girişinin sağlandığı, bodrum kattaki ortak alanların bağımsız bölüme dahil edildiği gibi hususların da tespit edildiği bildirildi.

 

Söz konusu yapı ruhsatlarının ve ekindeki mimari projelerin, yürürlükteki imar mevzuatlarına, imar planına ve hükümlerine aykırı olarak düzenlendiği belirtilen raporda, bu durumun hukuki bir süreç başlatılmasını gerektirdiği ifade edildi.”