• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Haziran 2024 09:21

Bodrum’da bayram yoğunluğu: Otellerin yüzde 90'nı doldu

Bodrum’da bayram yoğunluğu: Otellerin yüzde 90'nı doldu
Muğla'nın ünlü turistik ilçesi Bodrum'da 9 günlük bayram tatili ile hareketlilik arttı. Bodrum’a olan ilgi otel satışlarına da yansırken otel doluluk oranları ise yüzde 90’ı bulacak. Turizmcilerden ise ‘rezervasyon yapın’ uyarısı geldi.

(BODRUM) Selçuk Arslan - Muğla'nın önemli turistlik destinasyonlarından olan Bodrum'da 9 günlük bayram tatili ile hareketlilik arttı. Sezona yüzde 4’lük kayıp ile başlayan Bodrum’da rezervasyon ve oda satışlarında istenilen seviyeye ulaşılmış durumda. Turizm meslek odalarından alınan verilere göre, Bodrum’da Kurban Bayramı, süresince otel doluluk oranlar yüzde 90’nı bulmuş durumda. Avrupa’dan direk uçuşların gerçekleşmesi yabancı turistlerin Bodrum’u tercih etmelerini sağladı. Polanya, İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerin ilgisi armış durumda.

voyage otel

 

 

Yine 9 günlük bayram tatili değerlendirmek isteyen yerli turistler de Bodrum’u tercih edecek. Bodrum, Ege Bölgesi’nde yerli turistin en çok tercih ettiği ilçe konumunda. Bodrum Kaymakamlığı, ilçede huzur ve güveni sağlamak için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne takviye polis görevlendirecek.

 

REZERVASYON UYARISI 

 

Bodrum’a olan ilgiyi değerlendiren Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz rezervasyon uyarısında bulunarak söze başladı. Otellerde doluluk oranlarının yüzde 90’ı bulduğunu belirten Dengiz, “Bodrum’a her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yoğun ilgi var. Şu anda otellerde bayram rezervasyonu yüzde 90’a ulaştı. Elimizdeki verilere baktığımızda Bodrum’da uçak bileti bulmak zorlaştı. Bu yoğun ilgi bizleri memnun ediyor. Fakat misafirlerimiz adına yer yer sorunlara neden olabiliyor. Özellikle bayram tatilini Bodrum’da geçirmek isteyenler rezervasyon yaptırsın. Şu anda rezervasyon yaptırmaya elverişlidir oteller. Kurban bayramı boyunca Bodrum yine bayağı bir hareketli olacak. Bayram tatilini Bodrum’da geçirmek isteyenler son güne işlerini bırakmasınlar çünkü uçaklarda dolu olacak, karayolu yoğunluğu da çok fazla olacak bu yüzden erken rezervasyon önemli” dedi.

 

 

‘SEZON BAŞINDAKİ KAYIP TELEFİ EDİLECEK’ 


Bayramdaki yoğun talep ile sezon başı kayıplarının telafi edileceğini söyleyen Dengiz, “Artık Bodrum’da tatil yapmak moda oldu. Buna bağlı olarak taleplerde artış görüyoruz. Nisan ayında yaşanan kayıp bizi üzmüştü. Fakat bu ilgi, sezon başında yaşanan kaybı telafi edecek. Bu sene tek haneli bir artış bekliyoruz. Geçen sene yaşanan sezon ortası düşüş yaşanmayacak bu sene. Veriler bize pozitif yönde seyrediyor. Zaten asıl hedefimiz kişi başı döviz getirisinin yüksek olması. Bu bağlamda kaç kişi gelmiş üzerinde durduğumuz bir konu değil. Nitelikli turist yapısı bu sezona damgasını vuracak.” Diye konuştu.  

 

GİRGİN: İÇ PAZARDA BİR HAREKETLENME YAŞANIYOR

 

 

POYD Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla yüzde 90'ın üstünde doluluk yaşanacağını belirtti. Bodrumun sunduğu konaklama alternatifleriyle iç pazardan talep gördüğünü dile getiren Girgin, “Bodrum yarımadasında 840 tesis 89606 yatak bulunuyor. Bu rakam Milas’a bağlı bölge de eklendiğinde 931 tesis 96466 yatak yapıyor. Bodrum'daki otel segmentleri, farklı gelir gruplarına göre konaklama imkanı sunuyor. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması sektör için olumlu bir gelişme oldu. Özellikle iç pazarda bir hareketlenme yaşanıyor. Bayramda doluluk yüzde 90'ların üstünde seyredecek. Bu ülke ekonomisine de hareket getirecektir” diye konuştu.