Muğla’nın Bodrum ilçesinde otel projeleri devam ediyor. Son olarak Torba Mahallesi’nde yeni bir otel projesi için harekete geçildi. Söz konusu proje, 20 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor ve bu alanın doğal sit statüsünde olduğu belirtiliyor.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde otel projeleri devam ediyor. Son olarak Torba Mahallesi’nde yeni bir turizm yatırımı için harekete geçildi. Rams Bodrum Turizm Yatırımları A.Ş., 126 oda ve 300 yatak kapasiteli bir Turizm Konaklama Tesisi projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Bakanlık, projeye ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. Söz konusu proje, 20 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor ve bu alanın doğal sit statüsünde olduğu belirtiliyor.
Öte yandan proje alanı yakın çevresinde zeytin ağaçları bulunuyor. Proje kapsamında 126 oda/ 300 yatak, 100 kişilik lokanta, 50 kişilik açık yemek alanı, 75 kişilik alakart lokanta, 50 kişilik lobi bar, 30 kişilik pastane, 100 kişilik çok amaçlı salon, açık yüzme havuzu, hamam, buhar odası, 4 adet masaj odası, jimnastik salonu, satış ünitesi, 30 araçlık otopark yapılması planlandı. Proje bedeli ise 449 milyon 589 bin 515 TL olarak belirlendi.
HABER KAYNAĞI - BİRGÜN GAZETESİ