• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Ağustos 2024 14:58

Bodrum’da Kaçak AVM! Yıkım kararına rağmen kiraya verilmiş

Bodrum’da Kaçak AVM! Yıkım kararına rağmen kiraya verilmiş
Bodrum Tanıtma Vakfı'nın eski reklam koordinatörü Levent Arkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Bodrum’da 2 yıl önce yapımı tamamlanan AVM’nin kaçak olduğunu açıkladı

Ahmet Aras’ın Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde basın danışmanı ve  Bodrum Tanıtma Vakfı'nın eski reklam koordinatörü Levent Arkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Bodrum’da 2 yıl önce yapımı tamamlanan AVM’nin kaçak olduğunu açıkladı. Arkan, konuya ilişkin belgeleri de paylaşarak  AVM’nin yıkımına  ilişkin alınan 07.11.2023 tarihinde ve  2023/7112 sayılı encümen kararını da kamuoyunun bilgisine sundu.

voyage otel

 

Arkan, paylaşımında “Bodrum’da doğaya, imar kanunlarına ve kamu haklarına karşı işlenen büyük günahların yarattığı devasa rantın tahsilatçısı olan siyasetçi görünümlü kemirgenler ve onların gazeteci görünümlü tetikçileri, sizi susturmak için vicdansızlıkta sınır tanımadan ellerinden geleni yaparlar. Tıpkı, bana yaptıkları ve halen yapmaya çalıştıkları gibi.  Şimdi size, Bodrum’un can düşmanı olan kaçak yapılaşma ile ilgili bir örnek vereceğim. Halkın karşısına geçip kaçak yapıya asla geçit vermeyeceğiz diyenler, her gün önünden on binlerce insanın geçtiği Yalıkavak Kavşağına sıfır konumda, KAÇAK  OLARAK inşa edilen alışveriş merkezine daha temel kazısı aşamasında neden engel olmazlar ve bu kaçak alışveriş merkezinin tamamen bitmesini, elektriğinin suyunun bağlanmasını ve bağımsız bölümlerinin kiraya verilmesini, nasıl olur da seyrederler ?” ifadelerini kullandı.

 

AVM’ YÖNETİMİ  YIKIM KARARINA RAĞMEN KİRAYA VERMİŞ

 

Arkanın, açıkladığı belgeye göre AVM yönetimi yıkım kararını kira sözleşmesine koyarak kaçak ola bölümleri kiraya vermiş. Kira sözleşmesinde yer alan o madde ise şöyle: “"Kiracı bahse konu bağımsız bölümün yer aldığı parsel için Bodrum Belediyesi tarafından 07.11.2023 tarih ve 2023/7112 sayılı encümen kararı olduğunu, encümen kararının konusunun yılım olduğunu bildiğini, bu kararı okuyup anladığını beyan eder. İş bu sebeple ileride herhangi bir tazminat veya kira iadesi talebi olamayacağını kabul beyan ve taahhüt eder.”

 

 

Yıkım kararının2023 yılında ve  encümen tarafından alındığını hatırlatan Arkan, “ Bodrum’un göbeğinde kaçak olarak inşa edilen koskoca AVM inşaatını en başta engellemek yerine bitene kadar seyredenler, inşaat tamamen bittikten ve bağımsız bölümlerinin de çok büyük bir bölümü kiralandıktan sonra 07.11.2023 tarihinde; 2023/7112 sayılı encümen kararı ile AVM’nın yıkımı için karar alıyorlar ve bu kararın üzerinden, de 10 ay geçiyor.. Bu arada, kaçak AVM’nin kiralama kontratının 4.1 madddesinde ise şu inanılmaz uyarı yer alıyor..  Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne yürüyerek 10 dakika mesafede olan bu kaçak AVM’nin yapımı esnasında Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili, şu anda ise Bodrum Belediye Başkanı olan Tamer Mandalinci’ye buradan bir çağrıda bulunuyorum;  Bana itibar iadesi yapılmayacağı şovlarını bir kenara bırakarak, Bodrum Yarımadası genelinde kaçak olarak inşa edilen binaların tamamını, belediyenin kaçak olarak inşa edilmiş binaları da dahil olmak üzere "Adresleri ile birlikte" listeleyin ve bu listeyi kamuoyu ile paylaşarak afişe edin.  Edin ki insanlar samimiyetinize inansın, bu kaçak yapıları inşa edenleri ve bunlara yol verenleri tanısın. Sonrasında ise bu kaçak yapıların elektriği suyu kesilsin, kiralanmasına ve satılmasına karşı mücadele edilerek, her türlü yasal yaptırım uygulansın. En azından hemen bunları yapamayan bir belediyenin kaçak yapılara karşı olduğuna kim inanır ? Özetle; bir taraftan 3-5 kaçak konut inşaatının balkonunu, çatısını yıkarken çekilmiş olan göstermelik fotoğrafları “Kaçak yapılarla mücadelemiz aralıksız devam ediyor” gibi iddialı başlıklar eşliğinde basına servis ederken diğer taraftan, Bodrum’un göbeğindeki kaçak AVM inşaatının tamamlanmasını seyrederek olmuyor kaçak yapı ile mücadele..” diyerek paylaşımını sonlandırdı.