• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Eylül 2024 13:20

Bodrum'daki "haksız kazanç" iddiaları asılsız çıktı! Yüksek Mimar Melike Yapıcı Aklandı...

Bodrum'daki
Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli İmar Ruhsat Şefi Oktay Kaya’nın, Melike Yapıcı’yla ilgili iddiaları asılsız çıktı.

Bodrum Belediyesi eski  İmar ve Şehircilik Müdürü Yüksek Mimar Melike Yapıcı “Haksız Kazanç” iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.  Oktay Kaya’nın iddiaları üzerine açılan kamu davası, Bodrum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü.

voyage otel

 

 

2023/295 Esas sayılı dosyanın 4. Duruşmasında, Sayıştay Uzman Denetçisi Kurulu Bilirkişi raporuyla; Melike Yapıcı, Turgay Kaya ve Hüseyin Tutkun’un görev yaptığı dönemlerde maaş ve kira gelirleri, önceki dönem birikimleri ve görev süreci içerisinde taşınmaz alabilecek mali gücünün bulunduğu ile hesaplara herhangi bir nakit girişinin olmadığı belirlendi.

 

İletişime geçtiğimiz Melike Yapıcı’nın müdafisi avukat Muzaffer YILMAZ;“Müvekkilim Melike Yapici’nin  Haksız yere suçlandığı iftiraya uğradığı maddi manevi olarak yıprandığı bir süreçten sonra bugün mahkemede;hiçbir şekilde haksız kazanç elde etmediği teknik sayıştay uzman denetçilerinin hazırladıkları rapor ile kanıtlandığı; Sayistay uzman Denetçisi  Kuruku Bilirkişi  raporunda; Melike yapıcı nın belediye imar ve şehircilik müdür vekilliği yaptığı dönemdeki maaş ve kira gelirleri önceki birikimleri ile görev süresi içerisindeki taşınmazları satin alabilecek mali gücünün bulunduğu, sanığın hesaplarına olağan dışı herhangi bir nakit girişi olmadığı ortaya konulmuştur. ancak bugüne kadar bu soruşturmalar nedeniyle haksız yere en fazla mağdur olan melike yapici olmuştur. Ve suanda mahkeme kararı ile aklanmistir. Müvekkil hakkında haksız yere ithamlarda bulunan kişilere ilişkin tazminat davalarımız açılacaktır. “ dedi. 

 

Melike Yapici; ilk günden beri haklı olduğumuzdan emin olduğumuz bir dava beraat kararı ile neticelendi, iddialarin iftiradan ibaret olduğu mahkeme kararı ile de kesinleşti. Bu karar adeta malumun ilanı oldu. Dedi

 

Diğer taraftan; Yapıcı, Kaya ve Tutkun’la ilgili iddialarda bulunan Oktay Kaya’nın yaşanan gelişmeler sonrasında; Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak, kişisel verileri paylaşmadan dolayı 3 yıl 4 ay hapis cezasıverildi.

 

Önceki dönem Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın görev süresi içinde vuku bulan olayda, Oktay Kaya asılsız iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılmıştı.