6 Şubat Deprem felaketinden sonra Deprem bölgesine bir çok il ve ilçeden yardım eli uzanmıştı. Bu ilçelerden biride Bodrum'du. Bodrum 2 sene önce olduğu gibi bu yılda Hatay'da yardım eli uzatmaya devam etti.
Ülkemizin en acılı felaketlerinden 6 Şubat depreminin 2. yıldönümü nedeniyle Bodrum’dan 50 kişilik gönüllü ekip Hatay-Arsuz deprem bölgesine gitti. Kadınların ağırlıkta olduğu topluluk Arsuz’da sevinç ve hüzün karışımı bir duygusallıkla karşılandı. Arsuz’daki Dostluk Kenti’nin en mutlusu doğal olarak çocuklar oldu. Bodrumlu kadınlar çocuklara en çok da kendi el emeklerinin ürünü olan hediyelerini sunarken, yüzlerdeki hüzün tebessüm ile yer değiştiriyordu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de bu dayanışma ziyaretinde (Mobil araç mutfaktan, yardım malzemelerine değin) kapsamlı bir şekilde yer alması Arsuz’daki acıyı bir nebze olsun dindirdi. Bilindiği gibi Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Aras deprem sürecinde Bodrum Belediye Başkanı idi. İlk andan itibaren Arsuz’u kardeş kent seçerek, o bölgeye yardım elini uzattı. Ancak dayanışma Arsuz ile sınırlı kalmayıp, Bodrum halkının yüksek motivasyonu ve gayreti ile Malatya, Adıyaman bölgelerine değin temas etti. Resmi verilere göre depremde 120 bin kilometrelik karelik alanda 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 6 bin 929 köy ve mahallemiz ağır yıkıma uğramıştı. 53 bin 537 canımızı kaybetmiştik ve 107 bin 213 vatandaşımız da yaralanmıştı.
Bodrum Dayanışmasına, Diyanet Etiketi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın’ın da içerisinde olduğu dayanışma ekibi tüm günü Arsuz’da depremzedeler ile sahada geçirirken, resmi ziyaretler de gerçekleştirdiler. Bodrum halkının dayanışması ile kurulan Dostluk Kenti’ndeki kontynır yapılara asılan Diyanet Vakfı tabelaları CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın’ın tepkisine neden oldu.
Bodrumlu Başkandan, Bodrum’a Mesaj Var.
CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın da, Arsuz’dan gönderdiği mesajda; “ Değerli Bodrumlular, şu anda Arsuz-Bodrum kardeşlik kentindeyiz. Öyle olması gerekiyordu. Siz gönderdiniz, Bodrum gönderdi. Öyle olması gerekiyordu. Çünkü Arsuz bugün bizi kendisine çağırdı. Buraya sizlerin dayanışmasını getirmedik sadece. Sizlerin içten sıcaklığınızı da getirdik. Burada, Bodrum dediğimizde, mutlaka umudun yeniden gözlerde ışıltıya dönüştüğünü görüyoruz. Onlar için, mutlu bir hayat şimdilik üyopya. Ama umudu var artık Arsuzun. Sizlerin yürek zenginliğinizle, bitmeyen sevginiz ve dayanışmanızla oldu bu. Şimdi biz buradayız. 48 plakalı araçları gören Arsuz insanı adeta uzunca bir süredir görmediği evladıyla, kardeşiyle, anne-babasıyla, akrabasıyla kavuşma telaşı ve sevinci yaşıyor gibi. Elbette sarılacağız. Hasret giderip, dertleşeceğiz. Sizlerinde içten dayanışma duygularınızı, insan sıcaklığınızı içimizde taşıyarak geldik buraya.
Arsuz: “Teşekkürler Bodrum. Teşekkürler Bodrum Halkı.”
Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün ile ekibi, Bodrum ve Muğla’dan giden dostluk ve dayanışma topluluğuna malum koşullarına karşın, gerçek anlamda ev sahipliği yaptılar. Başkan Üstün’de yaptığı açıklamada; “Bodrum’un, Muğla’nın yardım elini ve sımsıcak yüreğini ilk sarsıntıdan itibaren hep içimizde hissettik. Halen de bu hissedişte çoğalma var, azalma yok. Acımız gerçekten tarifsiz ve bu acı asla korlanmaz. Ama demek ki; özellikle Bodrum’un o şefkatli yüreğine gerçekten ihtiyacımız varmış. Onun yeryüzünde bir karşılığı yok. Değerini ölçebilecek bir biriminde henüz icat edilebildiğini sanmıyorum. Biz kardeşliği sadece kentsel olarak kurmadık. Kentten kente değil, esasen kalpten kalbe kurduk” görüşlerine yer verdi.