• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Mayıs 2024 09:45

Bodrum Kaymakamlığı açıkladı: Kıyı işgaline, kaçak yapıya geçit yok

Bodrum Kaymakamlığı açıkladı: Kıyı işgaline, kaçak yapıya geçit yok
Kaçak yapılaşma, izinsiz kullanım ve uygulamalara denetim yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü ekipleri, sahillerde işgal girişiminde bulunan işletmelere geçit vermedi.

Kaçak yapı cennetine dönüşen gözde turizm merkezi Bodrum’da, Kaymakamlık kıyı işgalleriyle ilgili açıklama yaptı. Hiçbir şekilde kıyıların işgal edilmesine izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, “Herhangi bir kaçak yapı, kıyı işgali, dolgu, iskele, ticari alan, kapalı alan yapılması halinde işletmenin tamamına ilişkin gerek ruhsat iptali, kapatma gerekse tahliyesine yönelik işlemler ivedilikle gerçekleştirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

voyage otel

 


Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sahillerdeki kaçak yapılaşmalara geçit vermiyor. 'Denizler Halkındır' sloganıyla çalışma başlatan bakanlık, gözde turizm merkezi Bodrum'da kaçak yapıları yıkmaya başladı. Kaçak yapılaşma, izinsiz kullanım ve uygulamalara denetim yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü ekipleri, sahillerde işgal girişiminde bulunan işletmelere geçit vermedi.

 

KAYMAKAMLIK AÇIKLADI: KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK

 

Bodrum Kaymakamlığı, kıyı işgalleriyle ilgili açıklama yaptı. Bodrum'da hiçbir şekilde kıyıların işgal edilmesine izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, "Yaz sezonun başlaması sebebiyle kıyı işgallerinde ve kaçak yapılarda artış yaşanmaktadır. Konuyla ilgili olarak Kaymakamlığımızca gerekli denetim ve işlemler yürütülmektedir. Anayasanın 43. Maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanununun 5. Maddesi hükümleri gereği Kıyılar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır, Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.
Bu nedenle İlçemizde yeni yapılan kıyı işgallerine ve kaçak yapılara, büyütme, genişletme, ilave alanlar yapma, dolgu, iskele, kapalı alan vs. hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. Yukarıda belirtildiği üzere herhangi bir kaçak yapı, kıyı işgali, dolgu, iskele, ticari alan, kapalı alan yapılması halinde işletmenin tamamına ilişkin gerek ruhsat iptali, kapatma gerekse tahliyesine yönelik işlemler ivedilikle gerçekleştirilecektir" ifadelerine yer verildi.