• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 05 Temmuz 2024 12:48

Bodrum’un mavi dünyasını tuvale aktardı

Bodrum’un mavi dünyasını tuvale aktardı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Ukraynalı Ressam Nata Drago Bodrum ve Gökova’da mavi yolculuk seyahatlerinde gördüğü cennet koyların güzelliklerini suluboya ile tuvaline aktard

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Ukraynalı Ressam Nata Drago çıktığı mavi yolculuk seyahatlerinde Bodrum, Gökova, Datça, Hisarönü ve Fethiye körfezlerinde gördüğü güzellikleri atölyesinde suluboya çalışmalarıyla tuvaline aktardı. Drago Türkiye’deki 3. Kişisel sergisini Osman Tersanesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

voyage otel


BODRUM KOYLARINA OLAN AŞKINI TUVALE AKTIRDI

 

30 suluboya eserin yer aldığı sergide Bodrum ve Muğla’nın cennet koylarını tuvalet yansıtarak daha çok tanınmasın bilinmesini istediğin belirten Drago “5 yıldır Bodrum’dayım. Dünyanın hiçbir yerinde görmediğim güzelliklerin mutlaka tanınmasını bilinmesini istedim. Cennet koyların güzelliklerini tuvalime aktarmaya çalıştım. Çünkü sanat aracılığı ile bir farkındalık yaratarak her geçen yıl karadan onlarca tehlike ile yok olma sorunu ile karşı karşıya kalan bu koyların bu cennetin korunmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Pandemiden sonra koylara o kadar çok beton saldırısı olduki umarım 10 yıl sonra bu tuvallerde gördüğünüz koyları bulabilirsiniz, çok dikkatli ve duyarlı olmak gerekir” dedi.Drago’nun sergisi 9 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.