• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Ağustos 2024 12:19

CHP'li Ateş: “17 Ağustos’tan 6 Şubat’a, Yetkililer Hâlâ Ders Almadı!”

CHP'li Ateş: “17 Ağustos’tan 6 Şubat’a, Yetkililer Hâlâ Ders Almadı!”
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümünde bir basın açıklaması yaparak, Türkiye’nin depremlerden hâlâ yeterli ders çıkarmadığını ve bu konuda gerekli önlemlerin alınmadığını söyledi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümünde bir basın açıklaması yaparak, Türkiye’nin depremlerden hâlâ yeterli ders çıkarmadığını ve bu konuda gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.

voyage otel



Ünal Ateş, yaptığı açıklamada, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin üzerinden 25 yıl geçmiş olmasına rağmen, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde de benzer acıların tekrarlandığını ifade etti. "17 Ağustos 1999’da yaşadığımız büyük felaketin ardından yıllar geçti, ancak ne yazık ki yetkililer hâlâ akıllanmadı. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem, ne yazık ki alınmayan önlemlerin ve plansızlığın bir sonucudur," dedi.

 



DERS ALMAYAN YETKİLİLER VE UNUTULAN DEPREM GERÇEĞİ


Ateş, "Bu ülke, 17 Ağustos'ta 17 bin canını yitirdi, yüz binlerce vatandaşımız evsiz kaldı. Ancak bu felaketlerden ders alınmadığı gibi, 6 Şubat’ta da aynı acılar yeniden yaşandı. Deprem sonrası yapılan plansızlıklar, yetersiz müdahaleler ve adeta kaderine terk edilen vatandaşlar, yetkililerin ders almadığının en büyük göstergesidir," diyerek tepkisini dile getirdi.



6 ŞUBAT DEPREMİ VE YETERSİZ ÖNLEMLER



Kahramanmaraş’ta yaşanan 6 Şubat depremine de değinen Ateş, "Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş’ta, yıllardır uyarılar yapılmasına rağmen, gerekli hazırlıklar ve önlemler alınmadı. Bu ihmalin bedelini yine binlerce insanımız canıyla, malıyla ödedi. Yetkililer hâlâ yaşananlardan ders almıyor; plansız yapılaşma, denetimsizlik ve rant uğruna yapılan hatalar maalesef devam ediyor," ifadelerini kullandı.


DEPREM GERÇEĞİYLE YÜZLEŞMEK ZORUNDAYIZ



Ateş, açıklamasının sonunda yetkililere seslenerek, "Artık bu ülkenin her bir ferdinin depremlere karşı bilinçlendirilmesi, depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi ve riskli bölgelerdeki vatandaşlarımızın güvenli yerlere taşınması için acilen harekete geçilmelidir. Deprem gerçeğiyle yüzleşmek ve gerekli önlemleri almak zorundayız. Aksi takdirde, yaşanan her büyük depremden sonra acılarla ve kayıplarla dolu yeni bir sayfa açmak zorunda kalacağız," dedi.

Başkan Ünal Ateş, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anarken, böyle acıların bir daha yaşanmaması için yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.