• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ağustos 2024 15:06

CHP’li Derici: Suç baronu nasıl oturma izni alıyor?

CHP’li Derici: Suç baronu nasıl oturma izni alıyor?
Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici’den İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ çifte ikamet izni alan suç baronu hakkında sorular sordu.

Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Avrupa’nın en büyük uyuşturucu baronlarından biri olarak bilinen Hollandalı Joseph Johannes Leijdekkers’in (Tombul Jos) Türkiye’de iki farklı isimle oturum izni aldığına dair haberleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyarak, konunun aydınlatılması amacıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yazılı soru önergesi sundu.
Basında yer alan haberlere göre, Leijdekkers’in Muğla’da iki ayrı isimle oturum izni almış olmasının, ülkemizin sınır güvenliği ve kamu düzeni açısından ciddi endişelere yol açtığını vurgulayan Öneş Derici, bu durumunun ortaya çıkmasıyla, devlet kurumlarının güvenlik ve denetim mekanizmalarındaki tedbirsizliğine de dikkat çekti.

voyage otel

 

ACİL TEDBİR ALINMALIDIR!


Muğla Milletvekili Öneş Derici, uluslararası suç örgütlerinin Türkiye’de yasadışı faaliyetlerde bulunabilmesi ve sınır güvenliğimizi aşarak oturum izni veya vatandaşlık alabilmesinin, acil tedbir alınması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

 

ÖNEŞ DERİCİ’NİN İÇİŞLERİ BAKANINDAN CEVAPLAMASINI İSTEDİĞİ 6 SORU:

 


*Tombul Jos lakaplı şahsa farklı isimlerde Muğla’da oturum izni verilmesi ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından herhangi bir iç soruşturma başlatılmış mıdır?
* Bahsekonu olayda, kimlik tespiti sürecinde görevli birimlerin kontrolüne ilişkin ne gibi eksiklikler yaşanmıştır? Parmak izi, biyometrik fotoğraf gibi prosedürler ile ilgili ne tür aksaklıklar yaşanmıştır?
* İki ayrı kimliği hazırlayan kişi tespit edilmiş midir, ilgili birimlere herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
*Leijdekkers’e verilen oturum izinlerinin aynı şehirde, Muğla’da verilmiş olmasının nedeni tespit edilmiş midir?
* Bahsekonu uyuşturucu baronunun ülkemizde herhangi bir ticari faaliyeti, ticari kaydı bulunmakta mıdır? Anılanın ülkemizdeki faaliyetlerine ilişkin tespitler nelerdir?
* İleriki süreçte, aynı şahsın iki ayrı oturum alması riskinin bertaraf edilmesi veya kriminal şahıslara oturum izni veya vatandaşlık verilmesinin engellenmesi için ne gibi tedbirler planlanmaktadır?

 

SUÇ ÖRGÜTLERİNE KARŞI ÜLKEMİZDE NE GİBİ ÖNLEMLER ALINIYOR?

 


Sunduğu önergede Öneş Derici; özellikle önemli bir turizm kenti olan Muğla’da çift ikamet izni alan suç baronunun akıbeti dışında, Türkiye’deki uluslararası suç örgütlerine karşı alınan önlemler konusunda kapsamlı bilgi edinmeyi amaçladığını, konunun detaylarına ilişkin bilgilerin kamuoyunun aydınlatılması adına paylaşılmasını talep etti.