• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANATHaber Girişi : 26 Şubat 2025 17:54

Denizli Büyükşehir Hocalı Soykırımını andı

Denizli Büyükşehir Hocalı Soykırımını andı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Hocalı Soykırımının 33. yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenledi. Anma töreninde konuşan Başkan Çavuşoğlu, Hocalı da yaşanan
Denizli Büyükşehir Belediyesi Hocalı Soykırımının 33. yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenledi. Anma töreninde konuşan Başkan Çavuşoğlu, Hocalı da yaşanan bu katliamın dünya tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992de, 106sı kadın, 70i yaşlı, 83ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımının yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi. Tören, Denizli Büyükşehir Belediyesinin Hocalı Soykırımı anısına yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkındaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlendi. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, davetliler, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Çavuşoğlunun Hocalı Soykırımı Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 1992de Hocalı da daha öncesinde ve sonrasında dünyanın neresinde olursa olsun yapılan bu katliamların insanlık suçu olduğuna dikkati çekti.

"Hangi ırka, dile, dine, inanca zulmedilirse sessiz kalmayacağız"
Başkan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu katliamların dili, dini, ırkı olmaz. Eminim o yapılan katliama da en çok Ermeni halkının namuslu ve vicdan sahibi insanları karşı çıkmıştır. Nasıl daha önce dünyada Naziler de dâhil olmak üzere yapılan her katliamda, o katliamı yapan ırkın mensupları da sessiz kalmamıştır. Unutmayın ki, barışın ve sevginin olduğu her yerde kazanç insanlığın olacaktır". Gazi Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir ve en güzel sözü de Yurtta barış, dünyada barıştır. Bu felsefeye sonuna dek sahip çıkacağız. Dünyanın neresinde hangi ırka, dile, dine, inanca zulmedilirse sessiz kalmayacağız. Dünyamız barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya oluncaya kadar hep beraber mücadele edeceğimize de kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri anıta karanfil bıraktı.
Öte yandan törenin ardından İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde yazar Sedat Serdaroğlunun anlatımıyla "Hocalı Soykırımı ve Karabağ Meselesi" konulu konferans gerçekleştirildi.