İş kıyafetleri sorunundan, personel eksikliğine, hizmet aksamalarına kadar değerlendirmelerde bulunan işçilerin yanı sıra Tez-Koop İş üyesi emekçiler de taşerondan kamuya geçen işyerlerindeki yaygın sorunları çalışma alanlarındaki örnekler ile anlatı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yaklaşık 1 yıldır kendilerine iş kıyafetleri verilmediği için sivil giyinme eylemi gerçekleştiren işçiler, 17 Şubat tarihine kadar eylemlerini sürdürecek. Sağlık-İş Sendikasının öncülüğünde başlayan eyleme dair işçiler, kurumla görüştüklerini ancak sorunun hala çözülmediğini belirtti.
İş kıyafetleri sorunundan, personel eksikliğine, hizmet aksamalarına kadar değerlendirmelerde bulunan işçilerin yanı sıra Tez-Koop İş üyesi emekçiler de taşerondan kamuya geçen işyerlerindeki yaygın sorunları kendi çalışma alanlarındaki örnekler ile anlattı.
evrennsel'de yer alan habere göre, 1 Şubat Cumartesi günü başlattıkları sivil giyinme eylemini başlatma nedenlerini sorduğumuz işçiler, “Müteakiben 1 senedir bize verilen iş kıyafeti yok. Bu sorunu daha önce kurumla görüştük. Kurum desteklese de sorunu çözmedi. Kurum bizi sendika temsilcileri olarak 2 ay önce görüşmeye çağırdı. Ocak ayının başı gibi bir tarih verdi iş kıyafetlerinin verileceğine dair ama bu dönemde 17 şubat tarihinde vereceğini dile getirdi. Biz de işçi arkadaşlarla da görüşüp sendika olarak 17 Şubat’a kadar sivil giyinme eylemi yapmaya karar verdik” dedi.
"HEPİMİZ ELEMAN EKSİKLİĞİNDEN MUZDARİP DURUMDAYIZ"
Hastanede işçilerin öne çıkan birçok sorunu olduğuna ifade deden başka bir işçi de, “2 Nisan 2018 tarihinde kadroya girdiğimizden beri hastane yeni personel almadı. Çeşitli benzer kurumlar son 2-3 aydır personel alınımına başladı fakat bizde gelişme yok" dedi. Bir yayın organında İzmir’in göz ağrısı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ne hale düştüğü ile ilgili bir yazı okuduğunu anlatan işçi, "Yoğun enfeksiyon varlığı ile ilgili. Bunun ana nedeni eleman eksikliği, hepimiz eleman eksikliğinden muzdarip durumdayız . Arkadaşlarımız izine çıkamıyor. Diyelim bir serviste 5 kişi çalışmalıyken 2 kişi çalışıyor. Poliklinikte temizlik personeli olan arkadaşlar aynı anda 3 polikliniğe bakıyor. Bazı arkadaşlarımız alanlarında transport elemanı olmadığı için onların işlerini yapıyor. Fakat bu sorunlara kurum yine çözüm getiremiyor” diye konuştu.