Bodrum Müftülüğü külliyede lokma, gözleme, mantı, yaprak sarma gibi yemeklerin turistlere tanıtılacağını açıklarken, inşaatı yapan firma da dikkat çekiyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum’da ‘Camel Beach Koyu’nda 100 milyon liraya mal olacak külliye için çalışmalarını başlattı. Bodrum Müftülüğü külliyede lokma, gözleme, mantı, yaprak sarma gibi yemeklerin turistlere tanıtılacağını açıklarken, inşaatı yapan firma da dikkat çekiyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum'da Gökova Koyu manzaralı bir arazide, yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak İslam Tanıtım Ve Bilgilendirme Merkezi yapıyor. Külliyeye benzetilen merkez için inşa çalışmaları başladı. Külliyenin inşaatı Bodrum Ortakent Kargı Caddesi üzerinde ve bütün Gökova Koyu'nu gören 10 bin 300 metrekarelik arazi üzerinde bulunuyor.
Külliyeyi Oylum Mimarlık Mühendislik şirketi yapıyor. Şirketin sahibi Mustafa Ceyhan Yıldız, Yozgatlı. Külliyenin yapımına ise Yozgatlı olan eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in kardeşi Mehmet Çiçek’ın önayak olduğu iddia ediliyor.
Külliye 2016 yılında da gündeme gelmişti. Dünyaca ünlü mavi bayraklı ‘Camel Beach Koyu’nda yapılan külliye 2013 yılında Ortakent Belde belediyesi ve Bodrum ilçe belediyesi ve meclislerince 2 kez reddedilmişti.
Diyanet yetkilileri projeyi 2016 yılında “Başkanlığımızın ibadet tesislerini inşa etmekle ilgili bir görevi bulunmamaktadır. Yurt genelinde cami, mescit vb. dini tesisleri yapma ve yaptırma hayır işleri kapsamında şahıslar, dernekler ve vakıflar tarafından yürütülmektedir” diye savunmuştu.
Bodrum İlçe Müftülüğü'nde külliyenin tanıtımı da yer alıyor. Müftülük külliyede atölye çalışmaları yürütüleceğini açıklarken, bu atölyede yabancı misafirlere yönelik işler yapılacağı da şöyle anlatılıyor:
“Halk oyunları, el sanatları gibi kültürümüzün bir parçası olmuş görsel öğeleri öğretirken; lokma, gözleme, mantı, yaprak sarma gibi geleneksel lezzetlerimizin yapımını yabancı misafirlerimize öğretmekle Türk mutfağının tanıtımını Geleneksel ikramları ‘Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır’ sözünden yola çıkarak geleneksel yiyecekleri misafirlere ikram ederek uzun yıllar hatırda kalmak.”
"Külliye"de yer alacak tesisler ise şöyle açıklandı:
"Görsel eğitim ve uygulama mekânları, çeşitli konularda yapılacak çalışmaların eğitim mekânları, camii ve müştemilatı, konferans salonu, çeşitli Türk İslam eserlerinin görsel olarak tanıtılacağı küçük cep sinemaları, seyir mekânları halk eğitim kurslarının uygulanacağı mekânlar, Türk İslam eserlerinin sergilendiği milli müze.”