• Nevavprestij
EKONOMİHaber Girişi : 08 Ağustos 2022 12:38

Doğa ile bütünleşen proje: Velux Yalıkavak

Doğa ile bütünleşen proje: Velux Yalıkavak
Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’un  gözde mahallerinden olan Yalıkavak’ta SF Yıldız İnşaat, Fırat Lifestyle ve Ata Yıldız Grup ortaklığıyla hayata geçen proje dikkatleri üzerine çekti.

Başta Ankara olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında prestijli inşaat projelerine imza atan SF Yıldız İnşaat Bodrum’daki projeleriyle yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’un  gözde mahallerinden olan Yalıkavak’ta SF Yıldız İnşaat, Fırat Lifestyle ve Ata Yıldız Grup ortaklığıyla hayata geçen proje dikkatleri üzerine çekti.

 

EGE ALTERNATİF/ Ömer Emre ATASOY - SF Yıldız İnşaat, Fırat Lifestyle ve Ata Yıldız Grup ortaklığındaki Velux Yalıkavak projesi, “Doğanın içinde, doğayla bütünleşik” mottosu ile “Sıfır Atık Projesi”ni de ilke edinerek geliştirilmiş. Velux Yalıkavak projesi, 2+1, 3+1, 5+1 ve 6+1 seçenekleri ile tümü denizi görecek şekilde konumlandırılmış, 18 adet Rezidans ve 65 Villa olmak üzere 83 adet konuttan oluşan 64.000 metre kare proje toplam alanına sahip Bodrum’un yeni gözdesi olmaya aday. Projede konutlar, 104 ila 140 metrekare arasında değişmektedir. Müstakil villaların büyüklüğü ise 583 metrekareye kadar çıkmaktadır. 63 Blok’tan oluşan Velux’te, her konuta özel havuzlar yer alırken, ayrıca projeye ait sahil ve iskele de bulunmakta.

 

 

İNSAN ODAKLI ÇEVRE DOSTU PROJE 

 

Ayrıca projede açık otopark, balkon, ebeveyn banyosu gibi özellikleri de bulunmaktadır. Projenin sosyal olanakları arasında; açık ve kapalı havuz, mülk özelinde sahil ve iskele, spor salonu, spa, restoran ve sahil kafeleriyle market ve ev servis hizmetleri de bulunmaktadır. Böylelikle kullanıcılara hem yazın hem de kışın konforlu yaşama uygun olanaklar sunulmaktadır. Doğa ile denizi buluşturan proje Gümüşlük ile Yalıkavak arasındaki mevkide bulunuyor. Ege adaları manzarasına sahip Velux projesi, Yalıkavak Marina’ya sadece 5 dakika mesafede yer alıyor.

 

 

Bir artısı olan projenin peyzaj çalışması da özenle hazırlanmış durumda. Yemyeşil ağaçlar ile rengarenk bitkileri buluşturan peyzaj sistemi,  konut sahiplerine  doğayla iç içe, kuş cıvıltıları içerisinde doğa yürüyüşleri gerçekleştirilecek şekilde dizayn edilmiş durumda. Çevre dostu anlayışının hakim olduğu projede, Sıfır atık uygulaması da yer alıyor.

 

SOSYAL DONATI ALANLARI OLACAK


Velux Yalıkavak projesinin diğer detayları için projenin pazarlama müdürü Murat Hızarcı konuştuk. Hızarcı, projelerinin çevre ile uyumlu olduğunu ifade etti. İnsan odaklı bir projeye imza attıklarını belirten Murat Hızarcı, “Tabi şimdi bu sonuçta inşaat burada Bodrum’da ihtiyaç ve bizde burada bir proje yapıyoruz. Projeyi bir mahallede yapıyoruz, denize kıyısı olan bu bölgede bu arazi üzerine yaparken de tabi etraftaki insanların, komşularımızın rahat olması sonuçta bu inşaat aşamaları genelde bir süreç gerektirir. İnsanlar, buraya rahatlamaya geliyorlar, yollarından tutun, her türlü içerdeki gürültü, ses vs. her şeyin bir yasal sorumlulukları var. Bunlara dikkat ederek, üretim gerçekleştiriyoruz, işte en son asfaltlarımızın yapımına başlamıştık onları tamamladık” dedi.

 

Projede sosyal alanların olacağını ifade eden Murat Hızarcı, “Burada bu mahallede bu Bodrum'a bir değer katmak için esasında bütün gayretimizi gösteriyoruz. Projede tabi sadece bloklar yok burada restoranımız olacak, sahil ıslah edilecek, sahil içine insanların denize girebileceği yerler olacak. Dışardaki insanların da rahatlıkla gelebileceği yerler oluşturduk. Havuzlarıyla sosyal tesisiyle, sadece burada blokları yapıp çekip gidilmiyor yani, buraya bir çeki düzen geliyor esasında. Ve buraya da tabi bizim yine yerli dediğimiz, Ankara’dan İstanbul’dan yeni komşular getiriceğiz.  Tabi projemizi satışlarımızı yaptıkça, dolayısıyla buraya bu değeri katmak bizim esas amacımız” diye konuştu. 

 

 

 

"DENİZE KESİNLİKLE MÜDAHALE EDİLMEYECEK"


Proje ile geliştirdikleri atık su kullanım sisteminin öneminde de değinen Murat Hızarcı, “Denizler şimdi milletin, vatanın en önemli yerlerindendir. Yani şimdi şöyle söyleyeyim; Denizleri bugün yarın her zaman korumak gerekiyor. İster tekneci olun ister konut sahibi olun ister proje sahibi olun. Denizi koruma açısından yapacağınız 1. Öncelik doğanın bozulmasına sebebiyet verecek bir müdahale de bulunmamanız. Bunun için ne yapılabilir? Yaşam alanımızda atık su çıkacaktır, atık suyu siz içme suyu kıvamına getirecek tesisi sitenin kendi içerisine koyduğunuz zaman,  1. Denize su bırakmamış olacaksınız, 2. Ürettiğiniz suyu da peyzaj da tekrardan kullanacaksınız anlamına gelir, hem ekonomiye faydası var hem doğaya faydası var, hem de insan orda denize rahat rahat girerken bu projeden tek damla su denize kaçmıyor diyerek rahatlıkla girecek. Denizimizde bir sürü balıklarımız var, insanlar yüzüyor, burası turistik bir bölge değerli bir bölge, kendi atık suyunu arıtıp içme suyu kıvamına çevirip ph derecesine göre onu tekrardan suya dönüştürecek, teknoloji koyduğun zaman bu sorun ortadan büyük bölümü kalkmış oluyor” ifadelerin kullandı.

 

 

 

KENDİ SUYUNU ÜRETEN PROJE

 

Projelerinin kendi suyunu üretecek özelliğe sahip olduğunu dile getiren Murat Hızarcı, “Bizim şebeke sularıyla da çok işimiz olmuyor,  bu proje kendi kullanım suyunu da çeşmelerden akacak içme suyu dediğimiz suyu da yine denizden hidrosfere sistemiyle yine içme suyuna çevirerek, tuzlu sudan tatlı suya çevirip siteye basıyor. Yani bizim su sarfiyatımızda ne barajlara bir yük bindiriyor, ne şebekeye bir yük bindiriyor. Yani biz burada kendi suyuyla hem peyzajını sulayacağız hem de kullanım suyunu üreten bir altyapı kuruyoruz. Bunu da tabi hem enerji hem ülke ekonomisine hem su kullanımına en başta doğaya büyük katkı ve koruma sağlıyor” dedi.