• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 16 Temmuz 2024 14:19

En düşük emekli maaşı açıklandı! İşte o rakam…

En düşük emekli maaşı açıklandı! İşte o rakam…
Yeni vergi paketi teklifi TBMM’ye geldi. AK Parti Grup Başkanı, yeni en düşük emekli maaşını açıkladı.

Yeni vergi paketi teklifi TBMM’ye geldi. AK Parti Grup Başkanı, yeni en düşük emekli maaşını açıkladı.

voyage otel


SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zam oranı yüzde 24.73 oldu. Memur emeklileri ise toplu sözleşme hesabıyla birlikte yüzde 19.32 oranında maaş zammı alacak. Emekli maaşlarına zam sonrası kök maaşı 8.020 TL’nin altında kalanların aylığı 10 bin lirada kaldı. Bu durumda 1.8 milyon emeklinin olduğu ifade edilirken çalışmalar tamamlandı.

 

 

Gözlerin çevrildiği emekliye ek zam düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonların emekli maaşına ek zam için gözlerin çevrildiği saat geldi. TBMM’ye sunulan yeni vergi paketinin detayları ile en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı açıklandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yönelik düzenlemenin detaylarıyla ilgili konuştu. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu.

 

 

Güler’in açıklamalarından satır başları şöyle: “Vergi mevzuatında, sosyal güvenlik ve bazı kanunlarda düzenlemeler öngören teklifimiz toplamda 53 maddeden oluşuyor. Maalesef şu anda hâlihazırda durum içerisinde bu çalıştığımız kanun teklifinin dışında sanki bambaşka konular da çalışıyormuşuz gibi farklı dezenformasyon amaçlı bilgilerin de olduğunu ifade etmek isterim. Bizim çalışmadığımız, üzerinden inceleme yapmadığımız birçok konu varmış gibi gerek basında gerek kamuoyuyla paylaşıldı.

 

 

Teklifimiz ile vergi adaletinin güçlendirilmesi ve doğrudan vergilerin artırılması ve aynı zamanda vergide güvenliğin sağlanması ve kayıt dışılıkla mücadele, bazı istisnaların kaldırılması, cezaların etkinliğinin ve caydırıcılığının artırılması, ithalatın azaltılmasına katlı sağlanması, tahsilat etkinliğinin artırılması amacıyla düzenleme yapıyoruz.

Kısa vadeli prim oranını yüzde 2’den yüzde 2,25’e çıkarıyoruz.

Çok uluslu şirketlerde küresel asgari kurumlar vergisi yerel asgari kurumlar vergisi YİD modeliyle kamu özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 kurumlar vergisi alınması…