• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 27 Haziran 2024 12:34

Erken seçim için tarih veren Özgür Özel'den yeni açıklama

Erken seçim için tarih veren Özgür Özel'den yeni açıklama
Erken seçim için “Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” tahmininde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sözlerine açıklık getirdi;

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için TBMM’de düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

voyage otel

 

Erken seçim için “Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” tahmininde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sözlerine açıklık getirdi; “İktidar istemeden teknik açıdan erken seçim mümkün değil” dedi. “Ancak” diye ekleyen CHP lideri, “siyasi olarak da erken seçime direnebilmenin belli şartları var” notunu düştü. Özel, “İstiyor muyum? Valla gelecek hafta olsun istiyorum erken seçim” dedi.

 

Özeli Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır" ifadesinde "yumuşama" yerine "normalleşme" kelimesini kullanmasına dikkati çekerek, "Dünden itibaren bu sürecin terminolojisinde bizim kullandığımız ifadeye döndü ve o da normalleşme demeye başladı. Şunu görmüş olmalılar, bu süreçte muhalefette yumuşama kimse beklemesin. Millet bu kadar zorluk içindeyken ne yumuşaması!" diye konuştu. Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde başka partilerin seçmenlerinden de oy aldıklarını belirterek, "Müzakere milletin oylarına saygıdan dolayı o oy verdiği partilerin genel başkanlarına hürmetsizlik etmemek normalleşmenin ta kendisidir" ifadelerini kullandı.