• Nevavprestij
HABERDE İNSANHaber Girişi : 14 Mart 2025 20:03

Gümrük Müdürlüğü ve tır parkı yan yana olacak

Gümrük Müdürlüğü ve tır parkı yan yana olacak
DÜZCE (İHA) Düzcede iş adamları ile taşıyıcı esnafı iftar programında bir araya geldi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gümrük Müdürlüğü ve tır park
DÜZCE (İHA) Düzcede iş adamları ile taşıyıcı esnafı iftar programında bir araya geldi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gümrük Müdürlüğü ve tır parkının yan yana olacağını belirtti.
Düzce Kamyon ve Tır Taşıyıcılar Kooperatifi iftar programı düzenlendi. Programa Düzcede binlerce kişiye istihdam sağlayan fabrika sahipleri ve yöneticilerinin yanı sıra kamyon, tır şoförleri ve protokol üyeleri katıldı. İftar programı öncesi açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Orhan Yılmaz, "Burada iş dünyasından geçimlerimizi ve hayatımızı kolaylaştırmak için çok faydalı insanlar var. Tek tek isim saymak biraz zor olacak. Ama aramızda oldukları için çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Tüm kamyoncular adına da bizlere verdikleri desteklerden ötürü şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

"Gümrük Müdürlüğü ve tır parkı yan yana olacak"
İftar programına katılan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise Düzcenin tır parkına ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Düzcenin bir tır parkına ihtiyacı var. Ve bunu yapacağız. Bu tır parkı Beltaş sanayi sitesinin arkasında bir arazi var. Yaklaşık 400 dönüm. Bu araziye Milli Emlaka tescil ettik. Burayı parasıyla belediyeye alacağız. Bu 400 dönüm arazinin 50 dönümünü tır parkı olarak planlıyoruz. Bundan 5-6 ay önce Gümrük Müdürlüğü kurulmuştu. Bu süreçte Bakanımız Ömer Bolata Size hiçbir maliyet getirmeyeceğiz. Yani tasarruf tedbirlerine takılmayacak. Siz sadece hukuki süreci tamamlayın demiştim. Oda sağ olsun Gümrük Müdürlüğünün kurulmasını onayladı. Düzcede şu anda Gümrük Müdürlüğü var. Onlara geçici bir arazi tahsis edeceğiz. Bir süre Gümrük Müdürlüğü orada çalışacak. 2 sene sonra ise düşünülen tır parkının hemen yanında olacak. Düzcemize hayırlı uğurlu olsun. Yani 2 milyar doların üzerinde ihracat yapan bir şehirden bahsediyoruz. Düzce aslında bir sanayi şehri. Bizim Bolu ile farkımız insanlar Düzceye hafta içi geliyor Boluya hafta sonu gidiyor. Çalışmak için Düzceye geliyorlar" ifadelerini kullandı.

"Yatırımcılar marka otelleri getiriyor"
Düzceye marka otellerin gelmesi ile ilgili yatırımcılar ile görüşmelerini sürdürdüklerini dile getiren Başkan Özlü, "Yatırımcılar ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Düzceye 5 yıldızlı bir otelin temelini atacağız. Her şeyi bitti şu anda yatırımcı arkadaşımız ruhsat harçlarını yatırıyor. Gelecek ay 5 yıldızlı otelin temelini atacağız. Business bir otel olacak 2 bin kişilik bir konferans salonu olacak. Yine bir başka arkadaşımız yine büyük bir otel zinciri ile anlaştı. Yurt olan binasını otele çevireceğiz. Bir başka yatırımcı arkadaşımız ise yine 5 yıldızlı uluslararası bir otel zinciri ile ön anlaşma yaptığını ve bu otel markasının da Düzceye geleceğini belirttiler. Bunlar sevindirici şeyler, Düzcemize şehrimizi bir üst kademeye taşıyacak olan gelişmeler. Düzcemize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen iftar yapılan duaların ardından son buldu.