• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Haziran 2024 15:29

Hakkari’ye kayyum tepkisi “Kayyum rejimini kabul etmeyeceğiz”

Hakkari’ye kayyum tepkisi “Kayyum rejimini kabul etmeyeceğiz”
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 siyasi partinin üyeleri Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınıp kayyum atanmasına sert tepki gösterdi. Bodrum Belediye Meydanı’nda “Belediyeler Bizimdir Gaspa İzin Vermeyeceğiz basın açıklaması yapıldı.

Hakkari Belediye Başkanı Dem Partili Mehmet Sıddık Akış’ın görevinden alınarak yerine kayyum atanmasına Bodrum’da altı partinin üyeleri sert tepki gösterdi. Bodrum Belediye Meydanı’na  ellerinde Belediyeler Bizimdir Gaspa İzin Vermeyeceğiz yazılı pankart ile gelen DEM Parti, TİP, EMEP, CHP, Sol Parti ve Yeni Sol Parti üyeleri sık Kahrolsun Faşizm, Kayyumlar Gidecek Biz Kalacağız, Yaşasın Halkların Kardeşliği sloganları attı.

voyage otel


UYDURMA GEREKÇELERLE KAYYUM ATADILAR

 

Dem Parti Bodrum ilçe örgütü adına açıklama yapan Mehtap Çiftçi “Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış, bugün sabah Van’da gözaltına alındı. Sonrasında da Hakkari Belediyemiz polisler tarafından ablukaya alındı. Seçilmiş belediye meclis üyelerimizin ve belediye çalışanlarımızın belediyeye girmelerine izin verilmezken, Vali Yardımcısı belediyeye girerek eş başkanımızın görevden alındığını ifade etti. Sonrasında İçişleri Bakanlığı belediyemize kayyım atandığını ilan eden bir açıklama yaptı. Kayyım atadıkları belediye başkanımız için uydurma gerekçeler sunarak bu hukuksuz sürece bir hukuksal kılıf giydirmeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Ülkede hukukun ne hale geldiğini hepimiz biliyoruz ve verilen bütün kararların aslında siyasi olduğunu, yargının siyasetin aparatı haline geldiğini sadece biz değil bütün Türkiye halkları ve dünya kamuoyu çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.


 

KAYYUM REJİMİNİ KABUL ETMEYECEĞİZ

 

Çiftçi açıklamasının devamında ise “5 Haziran’da aslında Mehmet Sıddık Akış’ın bir duruşması vardı ama bunu beklemediler. Şuan ellerinde hiçbir yargı kararı yok, birinci derece mahkeme kararı yok, onaylanmış bir cezası yok. Buna rağmen İçişleri Bakanı hukuksuz açıklama yaparak Belediye Eş Başkanımızın masumiyet karinesini ve hukuksal haklarını çiğnemiştir. Bununla da yaptıkları hukuksuzluğa taraftar bulmaya çalıştıklarını, yaptıkları hukuksuzluğu Türkiye’nin batısında meşrulaştırmaya çalıştıklarını açık bir şekilde görüyoruz. Bunu kabul etmeyeceğiz. Türkiye halkları, Türkiye’nin toplumsal muhalefeti bu kayyımcı zihniyete kaybettirecek. Seçimlerde oy kullanmış tüm yurttaşlar kendi oylarına saygı duyulmasını nasıl istiyorsa Hakkari için de aynı duyarlılığı göstermelidir. Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır. Bu kumpasa hep birlikte dur diyelim. Hakkari halkının iradesinin yanındayız. Kayyım rejimini kabul etmeyeceğiz.” Dedi. Basın açıklaması alkışlar arasında sona erdi.