• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Haziran 2024 10:51

Halkın sahilini işgal edip halka saldırdılar.

Halkın sahilini işgal edip halka saldırdılar.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak eyleminde kıyıların halka açılmasını isteyen eylemcilerle kıyıyı tamamen kapatan bir otel ev restoranın yöneticileri ve personelleri arasında arbede çıktı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde  Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi Platformu “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” eylemi 5. Haftasında mavi bayraklı Torba sahilinde yapıldı. 2 kilometrelik sahilde sadece 100 metrelik bir yerin vatandaşın denize girmek için ayrıldığı belirten eylemciler, kıyıalır işgal eden otel, restoran ve beach clupların işgal ettiği işletmelerin içinden yürümek zorunda kaldı.

voyage otel


SAHİLDE YÜRÜYECEK YER BULAMADILAR

 

Yaklaşık 100 eylemci sahillerin işgal edildiği otellerin ve restoranların içinden geçerken ellerinde “Kıyılar Halkındır, Tüm İşgaller Kalkıncaya Kadar Kıyılardayız” yazılı pankart ve “Kıyılar Halkındır”, “Kıyı Kanununu Uygula”, “Elini Çek, Kıyılar Halkındır”, “Denize Erişim Herkesin Hakkı”, “Kıyılar Halkındır, Halkın Olacak” yazılı dövizleri taşıdı Eylemciler sahilde denizin içine kadar yerleştirilen şezlong, şemsiye, masa ve sandalyeler nedeniyle eylem sırasında sahilde yürümekte güçlük çekti,  sık sık “Yasayı Uygula İşgali Kaldır”, Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” “Denizler Dereler Nehirler Sermaye Değiller”“ sloganları attı.

 

TATİLCİLER EYLEME DESTEK VERDİLER


Otel ve restoranlarda bulunan bazı tatilcilerin eyleme katıldıkları bazı tatilcilerin ise alkışlarla eyleme destek verdikleri görüldü.Tatilde bulunan yerli turistler eylemcilere alkışlarla destek verdi.

 

TEKME TOKAT BİRBİRLERİNE GİRDİLER BASINA VE POLİSEDE SALDIRDILAR

 

Eylemciler kıyı şeridinde güçlükel yürürken sahili tamamen kapatarak beach clup ve restoran yapan Torban Otel'in önünden geçerken otel yöneticileri ve personeli  eylemcilere “Buradan geçemezsiniz, burası bizim kira ödüyoruz” diyerek tepki gösterince gerginlik yaşandı. Eylemciler “Ödediğiniz kira değil ecrimisil cezası ve burası halkın yeri halkın yerini işgal etmişsiniz halka tepki gösteriyorsunuz” deyince ortalık gerildi. Bazı yöneticiler ile otel personelinin eylemcilerin boğazına  sarıldığı, yumruk attığı, tartakladığ ve iteklediği görüldü. Otel personeli basın mensuplarının kameralarınıda almak istedi. Yaklaşık15 dakika süren arbede sırasında eylemcilerle otel çalışanları ve yöneticiler boğaz boğaza geldi. Otel yöneticilerinden  bazılarının olayları yatıştırmak isteyen polisin boğazınada sarıldığı görüldü.Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen takviye ekipler olayları yatıştırdı.

 


KIYILAR HALKIN OLANA KADAR EYLEMLER SÜRECEK


 

Torbahan Otel’in önünden ayrılan eylemciler bu kez sahilde Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otelinin sahiline gittiler. Otel personeli eylemcilere müdahale etmedi.

 

Platform adına açıklama yapan Nihat Koyuncu “Çevre Bakanı kıyılar halkındır , halke ait diyor. Gelsin burada halk denize girebiliyor mu, görsün, bizim kimsenin  işletmesi ile ilgili bir sorunumuz yok. Halka ait olan sahilleri terk etsinler kendi mekanlarında paralarını kazansınlar. Bodrum’da 5 hata önce başlattığımız kıyı eylemleri kıyılar halka açılana kadar devam edecek, yeni asalara gerek yok kıyı kanunları mevcut yasalar uygulansın yeterli. Kıyılar hallkındır, kiralanamaz satılamaz, devredilemez, anayasal hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

Eylemciler yaklaşık bir saat süren eylemlerini sessizce sona erdirdi.