• Nevavprestij
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 31 Temmuz 2024 21:58 Haber Girişi : 30 Temmuz 2024 16:22

İnsanlık, Bodrum’da Yoğun Bakımda

İnsanlık, Bodrum’da Yoğun Bakımda

Dün Ortakent-Yahşi 12 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde sağlık emekçilerine yönelik zincirleme saldırıların en elimlerinden birisi yaşadı. Saat 15.30 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle cereyan etti: İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle birlikte tatile gelen Engin S. (55), ateş şikayeti nedeniyle kız kardeşi Ö.S.A. (48) ile birlikte aile sağlık merkezine gitti. Misafir girişi yaptıktan sonra Engin S., içeride hastası bulunan Doktor Mustafa Hürkal Tezvar’ın muayene odasına girdi. Tezvar iddiaya göre ateşi bulunan Engin S.’ye hastaneye gitmesini söyledi. Engin S. ise burada tedavi edilmesini istedi. Doktor Tezvar ile hasta Engin S. arasında yaşanan sözlü tartışmada fiziksel şiddet dönüştü. Yaşanan gürültü üzerine odaya giren hastalar ve aile sağlık merkezinde çalışanlar personel ortalığı sakinleştirmeye çalışırken, olay sırasında fenalaşan Dr. Tezvar, yere yığıldı. Tezvar’a ilk müdahaleyi mesai arkadaşları yaparken ihbar üzerine bölgeye ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince kalp masajı yapılan Dr. Tezvar, ambulansla bölgedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise Engin S. ve kız kardeşi Ö.S.A.’yı gözaltına alarak, Yalıkavak Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü. Hastanede tedavisi devam eden Doktor Mustafa Hürkal Tezvar’ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

voyage otel

 

SES: “Hekim Arkadaşımız İçin İş Bırakıyoruz.”

 

Sağlık Bakanlığı’ndan her zamanki gibi yapılan rutin açıklamada, sağlık çalışanlarına şiddete karşı mücadelede kararlılık vurgusu yapılarak, “Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevi başındayken şiddete maruz kalan Aile Hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hastaneye kaldırılmıştır. Hekimimizin yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Hekimlerimize, hemşirelerimize, hastanelerimizde görevli tüm personelimize karşı uygulanan şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlılıkla mücadele edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. Açıklama sağlık emekçilerinin tepkisiyle karşılandı. 'Hekim arkadaşımız için iş bırakıyoruz’ başlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bodrum'da yaşanan olaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik her türlü şiddetin karşısındayız! Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bugün Muğla’da hekim arkadaşımız için iş bırakıyoruz! Sendikamız olayın takipçisidir.” Sendika işi bırakma eylemine Muğla’daki aile hekimlerinin tamamının firesiz katıldığı bilgisini verdi.

 

 

“Giden Gitti. Kalanına da Sahip Çıkamıyoruz.”

 

 

Görüş aldığımız tüm kesimler sağlık emekçilerine yapılan saldırıların; kadına dönük şiddet ve cinayetten, çocuk tecavüzlerinden, hayvanlara yönelik katliam yasalarından farklı olmadığını dile getirdiler. Sağlık Meslek Örgütleri ise doktorlarının itibarsızlaştırılmaya çalışılması ile bu saldırıların periyodik olarak arttığını dile getirdiler. Burcu Sarsılmaz isimli Ortakentli bir yurttaş da: “Mustafa Türkal bey benim aile hekimim. Olayı duyar duymaz buraya geldik. İnanamadık. Doktor bey son derece sakin, kendi içinde barışık bir yapıya sahip. Kimse bunca iş yüküne rağmen sesini yükselttiğine dahi tanık olmamıştır. Artık mahallelimiz gibi olmuştu. Pandemi de kıymetleri daha çok belli olan doktorlarımıza, ‘Yurt dışına giderlerse gitsinler’denmişti. Giden, gitti. Kalanına da sahip çıkamıyoruz. Çok acı” görüşünü dile getirdi.

 

Haberi yayına hazırladığımız sıralarda yoğun bakımda bulunan talihsiz hekim Tezvar’ın meslektaşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Sağlık Örgütleri, Ortakent-Yahşi Aile Hekimliği Merkezi’de büyük bir kalabalık oluşturdular. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de sağlık merkezine geçmiş olsun ziyaretinde bulunanlar arasındaydı.